„Trajal“ saopštio da će stručne službe istražiti eksploziju, ministar Gašić obišao fabriku

„Trajal korporacija“ je saopštila da je pogon za proizvodnju gorive trake, u kome je jutros poginuo radnik, a njih četvoro povređeno, radio uz primenu svih bezbednosnih mera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja.

I pored preduzetih svih mera zaštite na radu, nažalost, u pogonu za proizvodnju gorive trake Fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije Trajal Korporacije dogodila se eksplozija. Svi radnici Trajal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja – navedeno je u saopštenju ove kompanije.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je danas „Trajal“ i izrazio duboko žaljenje povodom ovog tragičnog događaja.

FOTO: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

On je, kako je saopšteno iz MUP-a, razgovarao sa rukovodstvom fabrike, kao i sa pripadnicima Policijske uprave u Kruševcu i Vatrogasno-spasilačke jedinice u ovom gradu o okolnostima ove nesreće i poručio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo sve mere i radnje radi utvrđivanja uzroka ove tragedije.

Do eksplozije u pomenutom pogonu došlo je jutros u devet časova. Poginuo je mladić, koji je imao samo 18 godina.

Četvoro radnika je povređeno, od kojih je jedan osoba, prema informaciji iz kruševačke Bolnice, u životnoj opasnosti i prevezena je na Vojno medicinsku akademiju u Beograd, dok su ostali povređeni u stabilnom stanju.

Požar koji je izbio nakon eksplozije brzo je lokalizovan.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *