Posetite izložbu “Policija kroz vreme”

PU izlozba, odjek.rs

Povodom 60 godina od useljenja tada Narodne milicije u današnju zgradu Policijske uprave Kruševac, u holu te zgrade otvorena je izložba “Policija kroz vreme”. Izložbu mogu pogledati svi zainteresovani građani.

Posetioci izložbe, između ostalog, moći će da vide kako su nekada izgledale službene legitimacije kriminalističke policije, pušku Zastava M-48 prva serija, forenzičku pincetu, fotoaparate forenzičara polovinom 20.veka, dvogled sa foto aparatom za operativni rad, fotografije iz 1961. godine na kojima je tada kruševačka milicija u pratnji predsednika SFRj Josipa Broza Tita, te fotogarfije prve generacije saobraćajaca u beloj uniformi…

Ivan Milenković, načelnik PU Kruševac, kazao je da su fotografije i eksponati uglavnom iz privatnih zbirki građana, bivših kolega i arhive Policijske uprave.

Želeli smo da pokažemo građanima sačuvanu opremu i eksponate koje je policija koristila u prethodnom peridu, a pre svega da sačuvamo od zaborava uspomenu na naše kolege koje su svoj radni vek posvetili očuvanju bezbednosti. Ovi eksponati i fotografije za nas imaju veliku emotivnu vrednost, a ono što je zajedničko za naše kolege ranije, za nas sada ali i za buduće kolege je da je policija bila i biće u službi građana- poručio je Milenković.

Kruševačkim institucijama i ustanovama, kao i pojedincima koji su pomogli da se ova izložba organizuje, načelnik Policijske uprave uručio je zahvalnice.

Zainteresovani građani izložbu će moći da pogledaju još danas.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *