Ponovo besplatni pregledi štitne žlezde, uz još neke analize i preglede

Merenje pritiska, laboratorijske analize krvi, EKG i ultrazvučni pregled štitne žlezde, u nedelju (10.marta) radiće se u Dijagnostičkom centru, odnosno u Službi radiologije u zgradi ambulante „14. oktobar“.

U periodu od 8 do 16 časova, svi zainteresovani građani/ke moći se da provere nivo šečera u krvi, holesterol i trigliceride u laboratoriji Doma zdravlja, u Dijagnostičkom centru, na prvom spratu. U isto vreme, na četvrtom spratu ove zdravstvene ustanove, radiće se i EKG pregledi.

Prema rečima direktorke kruševačkog Doma zdravlja, kao i prošle nedelje, zbog velikog interesovanja građanki, radiće se i ultrazvučni pregled štitne žlezde, u Radiloškoj službi u zgradi ambulante „14. oktobar.

-Prošle nedelje urađena su 122 preventivna pregleda štitne žlezde i ono što posebno zabrinjava je veliki broj pozitivnih nalaza. Kako će izgledati dalja dijagnostika, da li će se raditi biopsija, punkcija ili nešto drugo, zavisiće od laboratoriskih analiza, ukoliko su sugrađanke prošle nedelje iskoristile mogućnost da daju krv na analizu – kazala je direktorka ovdašnjeg Doma zdravlja, doktorka Marina Kostić.

Kao i do sada, građani/ke na preglede dolaze bez zakazivanja, a overena zdravstvena knjižica nije neophodna.

Mogućnost da urade analize i preglede građani/ke imaju u nedelju 10. marta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *