Ponos grada: Kruševački karatisti ponovo među najboljima!

kruševački karatisti, odjek.rs

Sa prestižnog karate kupa JKA Hungarian Open 2023, održanog u Budimpešti, karatisti KK Kruševac, doneli su 15 medalja. Samo mesec dana ranije, kruševački karatisti su, nastupajući za reprezentaciju Srbije, na Svetskom prvenstva u Portugalu, osvojili šest medalja

Na takmičenju u Budimpešti učestvovali su karatisti iz desetak evropskih zemalja, u svim uzrasnim kategorijama. U izuzetno jakoj konkurenciji, predstavnici Karate kluba Kruševac uspeli su još jednom da se nađu na listi najuspešnijih klubova, sa osvojenih sedam zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane medalje.

kk kruševac, odjek.rs
Kruševački karatisti na takmičenju u Budimpešti / FOTO: Odjek.rs

Zlatne medalje osvojili su Joakim Bonić (kate), Helena Pavlović (kate), Milena Simić (kate), Đorđe Nedeljković (kate), Lazar Simić (kata tim Srbije), Đorđe Nedeljković (kata tim Srbije), te Laura Isidorović, Milena Simić i Kristina Đorđević, kao kata tim Srbije.

Srebrno odličje u katama poneli su Ana Stamenković i Veljko Stanojlović, Lazar Simić u borbama a Ana Stamenković i Petra Đurić u dogovorenom sparingu, odnosno, borbama prilagođene mlađima.

Bronznu medalju u katama osvojila je Petra Đurić, a Helena Pavlović i Veljko Stanojlović, u dogovorenom sparingu.  

Marko Tomić, trener Karate kluba Kruševac i nekadašnji reprezentativac Srbije u karateu, kaže da je prezadovoljan postignutim rezultatima i preponosan na naše mlade karatiste.

– Naši karatisti treniraju svakodnevno, u prethodna dva meseca intezivirani su treninzi sa mlađima, dok su se stariji pripremali za Svetsko prvenstvo u Portugalu i samo su nastavili pripreme za takmičenje u Budimpešti. Neki su po prvi put nastupili na međunarodnom takmičenju i ovo su njihove prve medalje u tom rangu. Drago mi je što naš klub ima i kvalitetan podmladak, to je veoma važno zbog kontinuiteta.

D.P.

Foto: Privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *