Podrška mladim preduzetnicama

Iz Agencije za regionalni razvoj Rainskog okruga obaveštavaju da je otvoren Javni poziv koji obuhvata sprovođenje paketa usluga za ženske osobe mlađeg uzrasta i žene preduzetnice.

Prema informacijama koje smo dobili od Sonje Jevremović, koordinatorke za međuopštinsku saradnju i projekte, u ponudi su dva seta usluga. Prvi je namenjen mladim ženama starosti od 18 do 35 godina, koje do sada nisu imale iskustva u privatnom preduzetništvu. Za njih je planirana pomoć stručnog lica u vidu savetodavnih usluga i program „Obuka za početnike u poslovanju” u trajanju do 40 sati.

Drugi set usluga odnosi se na preduzetnice, a takođe predviđa pomoć stručnih lica i specijalizovane obuke pod uslovom da je osnivač ili vlasnik privrednog subjekta žena, ili je bar prisutna sa minimum 50 odsto učešća.

Javni poziv će biti otvoren do 27. septembra, a pravo učešća imaju sve osobe ženskog pola koje ispunjavaju gore navedene uslove, kao i one koje postanu punoletne najkasnije na dan zatvaranja Javnog poziva, dok će se za lica starosti do 35 godina smatrati sve one koje su rođene najkasnije 1988. godine. Iz Agencije takođe napominju da svi koji imaju registrovane privredne subjekte moraju imati uredno izmirene obaveze po osnovu poreza i doprinosa.

Ono što je posebno interensantno za naše klijente je mogućnost konkursanja za nabavku opreme sa subvencijom i do 50 odsto u zavisnosti od stepena razvijenosti opštine. Kao i do sada, za sve korisnike našeg programa usluge ARRRO su potpuno besplatne i profesionalne – navodi Jevremovićka.

 N.N.

Foto: Pixabay.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *