Policija sumirala rezultate i najavila jače kontrole tokom praznika

U prvom kvartalu ove godine ostvareno je stabilno stanje javne bezbednosti, stopa ukupnog kriminaliteta manja je za 10,9 odstou odnosu na isti period prošle godine, rasvetljeno je skoro 80 odsto krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocem, što je za 11,5odsto više nego prošle godine u isto vreme, saopšteno je iz kruševačke policije u okviru izveštaja o četvoromesečnom radu uprave u Kruševcu, koja obuhvata područje Rasinskog okruga. Iz policije apeluju na sve vozače da tokom praznika budu posebno obazrivi, uz upozorenje da će pojačano kontrolisati  i sankcionisati prekoračenje brzine i konzumiranje alkohola i psihoaktivnih supstanci“.

U ovom periodu je, kako dodaju, smanjen broj krivičnih dela protiv imovine za 11,3 odsto, broj teških krađa manji je za skoro trećinu, dok je broj krivičnog dela razbojništvo skoro dvostruko manji. U oblasti javnog reda i mira evidentirano je ukupno 144 prekršaja, što je za oko 13 odsto više u odnosu na isti period 2023.godine.

Od januara do marta na putevima Rasinskog okruga evidentirano je ukupno 147 saobraćajnih nesreća u kojima su poginule tri osobe, a povređeno 124-oro lica. Tokom redovnih i pojačanih kontrola registrovano je ukupno 5.964 prekršaja, a najviše ih je bilo zbog prekoračenje brzine. Taj propis nije poštovalo 2.086 vozača. Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola zadržana su 72 vozača, dok su 62. osobe privedene zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Policija, takođe, u susret prvomajskim i vaskršnjim praznici, apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno obazrivi, da poštuju propisano ograničenje brzine, da decu voze na propisan način uz obavezno korišćenje sigurnosnih pojaseva te da poštuju sve ostale saobraćajne propise, jer na taj način čuvaju sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Tokom prazničnih dana pripadnici policije će pojačano kontrolisati  i sankcionisati prekršaje prekoračenja brzine i konzumiranja alkohola i psihoaktivnih supstanci – navodi policija u saopštenju.

N.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *