Poklon čestitke za 87 porodica

Akcija „Treće dete“ koju grad Kruševac već tradicionalno organizuje u okviru obeležavanja Vidovdana- Dana grada, upriličena je u Mozaik Sali Gradske kuće, a poklon čestitke od po 15.000 dinara dobilo je 87-oro dece.

Poklon čestitke uručene su za za svako treće, četvrto i peto dete rođeno u periodu od 15. decembra prošle do 15. juna ove godine. Reč je o jednoj od mera populacione politike koju preko nadležne gradske Komisije sprovodi Grad Kruševac, a godišnje se sprovedu dve takve akcije, pred Vidovdan i Novu godinu.

Decu i roditelje pozdravio je gradonačenik Ivan Manojlović, koji je tom prilikom kazao da je konkretno za ovu akciju izdvojeno 2,25 miliona dinara, a ukupno za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike oko 68,7 što je za oko 16 miliona dinara više nego prošle godine.

Ivan Mijajilović, predsednik Komisije za sprovođenje mera i aktivnosti populacione politike, u obraćanju roditeljima, kazao je da „da nema lepše i važnije stvari od darivanja novog života, te da je privilegija biti roditelj sa više dece“. On je istakao i to da je zadatak svih nas da stvorimo bolji ambijent za život svih građana/ki Kruševca, posebno za decu i omladinu koja su naša budućnost.

Foto: krusevac.ls.gov.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *