Podrška za pokretanje sopstvenog posla

Subvencije za samozapošljavanje, Odjek.rs

Ugovori o korišćenju sredstava za započinjanje sopstvenog biznisa uručeni su danas osobama koje su tu subvenciju dobile na lokalnom konkursu.

Reč je o podršci od po 300 hiljada dinara, namenjenoj za počinjanje sopstvenog posla, uz koju se korisnici istovremeno zapošljavaju.

Pomenutu subvenciju dobilo je 58 lica sa područja Kruševca, a ugovori su im uručeni na današnjoj svečanosti u ovdašnjoj Gradskoj upravi.

Pozdravljajući korisnike, gradonačelnica Jasmina Palurović je istakla da se ove godine za mere zapošljavanja izdvaja 33,33 miliona dinara, te da Grad učestvuje sa 17 miliona dinara, a Nacionalna služba sa 16,33 miliona.

Za pomenutu meru samozapošljavanja ove godine je ukupno izdvojeno 17,65 miliona dinara. Grad Kruševac je obezbedio 9 miliona, a Nacionalne služba 8,65 miliona dinara.

Subvencije za samozapošljavanje, Odjek.rs
Danas uručene subvencije za 58 lica / FOTO: krusevac.ls.gov.rs

Ove godine sredstva su izdvojena i za subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih, popularno nazvana nova radna mesta (tri miliona dinara), za program javnih radova (četiri miliona dinara), dok je za program stručne prakse i za program sticanja praktičnih znanja predviđeno po dva miliona, a za program pripravnika milion dinara.

Direktor kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Predrag Marković, kazao je da je trenutno na evidenciji nezaposlenih 7.860 lica, te da pomenute mere itekako doprinose smanjenju nezaposlenosti i podsticanju samostalnog preduzetništva.

J.B.

Izvor tekst i foto: krusevac.ls.gov.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *