Počinju tople probe, grejanje po staroj ceni

Gradska toplana, Odjek.rs

Od danas, 9. oktobra, kruševačka Gradska toplana počinje sa toplim probama, a početak nove grejne sezone planiran je za nedelju, 15. oktobar. Toplana je dobila subvenciju iz budžeta Grada te povećanja cena grejanja, u ovoj sezoni, neće biti.

Prethodna nedelja bila je u znaku funkcionalnih, hladnih proba, u okviru kojih je puštena cirkulacija pumpi u rad, odrađeno je hidrostatičko ispitivanje toplovoda na pritisak, usled čega je došlo do određenih curenja na priključcima pojedinih zgrada ( Sinđelićeva, Mirka Cvetkovića, Čehovljeva, Topličina i Karadžićeva ulica ). Veći deo pomenutih priključaka je zamenjen, dok će ostatak biti saniran tokom sutrašnjeg dana – saopšteno je iz tog preduzeća.

Gradska toplana, Odjek.rs
Grejna sezona počinje 15. oktobra / FOTO: Odjek.rs

Navedeno je da je između dve grejne sezone rađena rekonstrukcija priključnih komora, podstanica, obnovljene dislocirane kotlarnice, modernizovana toplovodna mreža. Obimniji radovi obavljeni su u Cankarevoj ulici, Ulici Slikara Milovanovića, Srđana Rodića, Kosančićevoj i Varšavskoj ulici.

Planirano je da nova grejna sezona počne u nedelju, 15. oktobra, a ukoliko dnevna temperatura u oktobru i dalje bude iznad proseka, isporuka toplotne energije obavljaće se tokom jutarnjih i večernjih sati. U slučaju hladnijeg talasa, te naglog zahlađenja, grejanje će se odvijati čitavog dana.

Iako bi, prema rečima direktora Dušana Gvozdenovića, povećanje cene grejanje od 40 odsto omogućilo da se pokriju troškovi poslovanja, odlučeno je da do poskupljenja ne dođe. Gradska Toplana dobila je od Grada subvencije u iznosu od 200 miliona dinara i to za potrebe nabavke energenata, prevazilaženje razlike u ceni, te za pokriće duga za gas od prošle sezone.

J.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *