Počinju edukativne radionice za žene u Trsteniku

Udruženje žena „Teuta-TIM” iz Trstenika organizuje radionice „Briga o tebi počinje sa tobom”. Radionice i individualni razgovori biće besplatni, održavaće se naredna tri meseca, a vodiće ih psihoterapeutkinja Ivana Perić u saradnji sa sociološkinjom Snežanom Miladinović.

Na radionicama će se učiti i usavršavati veštine aktivne brige o sebi, kao neophodnog elementa za stvaranje otpornosti na stresne situacije.

– Svaka žena nam je važna, kao i njena briga o sebi i njeno mentalno zdravlje. Kultura i društvo vrlo često žene stavljaju na drugo mesto, kada su u pitanju njihove potrebe i često je nama briga o nečemu drugom i o nekome drugom mnogo važnija nego mi sebi same. Proći ćemo kroz ciklus edukativnih radionica, a nakon toga ćemo se baviti individualnim radom kroz savetovanje. Biću vaš vodič u ličnoj promeni – najavila je psihoterapeutkinja Ivana Perić.

Pored edukativnog dela, na radionicama će biti uključen i iskustveni deo, na kom će se razmenjivati sve ono što se kroz edukativni deo bude obrađivalo.

– Neke od tema biće kako da ne osećamo krivicu, kako da unapredimo svoje samopouzdanje, kako bolje da brinemo o sebi i da upravljamo stresom i svojim vremenom. Govorićemo o tome kako da prepoznamo samopotrebe i da na njih odgovorimo, kako da očuvamo svoje mentalno zdravlje u stresnim zahtevima, odnosno kako da vodimo jedan kvalitetniji i ispunjeniji život u kome, pored toga što o svemu brinemo, brinemo i o sebi, a isto tako i kako da upravljamo neadekvatnim brigama, anksioznošću i drugim emocijama koje nas nekada dovod do iscrpljivanja – naglasila je ona, dodajući da će jedna od tema biti i emocionalna pismenost.

Prve radionice su zakazane za 16. i 17. septembar, a održaće se u prostorijama Dečje biblioteke u Trsteniku. Polaznice imaju mogućnost da izaberu jedan od dva termina, od 10 do 14 časova ili od 15.30 do 19.30 časova.

Inače, radionice su početak realizacije projekta „Bezbedna žena, bezbedno društvo”, koji je podržala Rekonstrukcija ženski fond iz Beograda.

J.A.

foto: “Teuta-TIM” Trstenik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *