Počinje Kruška, sedam predstava za najmlađe

Šesnaesti Festival predstava za decu „Kruška“ počinje 10. januara, a tokom sedam dana trajanja biće odigrano sedam predstava, pet gostujućih i dve domaćeg ansambla.

“Krušku” ove godine u sredu, 10. januara, otvara Pozorište za decu i mlade Kragujevac predstavom „Bambi“ koja će biti izvedena u 17, a potom u 19 časova. U četvrtak, 11 . januara, u 19 sati, najmlađi Kruševljani imaće priliku da pogledaju predstavu „Tarzan“ u izvođenju Narodnog pozorišta Leskovac, dok će program u petak proteći u znaku domaćina.

Kao festivalski adut našeg pozorišta, u dva termina, 17 i 19 časova, biće prikazana predstava „Hrabra krojačica“ koja je izazvala posebno oduševljenje kako kod kruševačke publike tako i na gostovanjima u protekloj godini. Teatarski nastup upamćen je i po bravuroznoj glumi Mitre Mladenović.

U subotu, 13. januara, u 17 i 19 sati, na repertoaru je komad „Crvenkapa“ u izvođenju Pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja, a u istim terminima poslednjeg dana u nedelji, na programu je predstava „Nije lako biti dete“, koju su zajedno pripremili glumci Kraljevačkog pozorišta i Regionalnog pozorišta Novi Pazar.

Na radost mališana kraj nedeljnog repertoara nije istovremeno i kraj „Kruške“, jer će prvog dana sledeće nedelje Narodno pozorište Užice prikazati predstavu „Palčica“, a ovogodišnji teatarski parti za najmlađe zatvoriće organizatori u utorak, predstavom „Mala sirena“.  

N.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *