Počelo uručivanje kartica – Šta očekuju penzioneri?

Podela penzionerskih kartica počela je u ponedeljak, 11. septembra. U kruševačkom Fondu PIO ističu da gužve nema, jer kartice stižu sukcesivno, radno vreme je produženo, a uručivanje kartica se vrši u posebnim kancelarijama. Beležimo i očekivanja penzionera koji su među prvima preuzeli svoje kartice.

Oko 40 odsto penzionera, kojih je u Srbiji oko 1,7 miliona, se prijavilo za kartice. To znači da se u Rasinskom okrugu za kartice prijavilo oko 22 hiljade penzionera, jer ih na našem području ukupno ima oko 58 hiljada, od kojih je više od 31 hiljade u Kruševcu – kazala je za portal Odjek.rs direktorka kruševačke filijale PIO fonda, Dragana Bogdanović.

Ona tvrdi da penzioneri pri peuzimanju kartica ne čekaju duže od pet minuta:

Četiri šaltera su samo za to, radno vreme je do 18 časova, kartice stižu sukcesivno. Svaki penzioner dobija obaveštenje da mu je stigla kartica. Važno je da ne dolaze dok im ne stigne obaveštenje. Svima će da stignu kartice do 1. oktobra. Do sada nam je stiglo oko 4 i po hiljade kartica.

Što se tiče marketa, firmi, ustanova u kojma će popusti moći da se koriste Bogdanovićka objašnjava da će spisak biti objavljen na sajtu PIO fonda, ali i da će svaki lokal koji bude uključen u akciju biti vidno obeležen.

Osim ugovora koji su sklopljeni na državnom nivou, sa velikim lancima, sklapaju se ugovori na nivou filijala. Ovde već ima dosta sklopljenih ugovoa, stavili smo akcenat na zdravstvene ambulante, apoteke, laboratorije – dodala je Bogdanovićka.

U želji da saznamo da li pripadnici najbrojnije populacije u Srbiji veruju da će nove kartice poboljšati njihov standard posetili smo kruševačku filijalu PIO fonda.

Iskreno očekujem poboljšanje – kaže Milanka Đorđević i otkriva nam da njena mesečna primanja iznose oko 37.000 dinara.

Možda ne odmah, ali biću zadovoljna ako se to oseti u narednih nekoliko meseci. U početku će ušteda svakako biti mala, ali malo po malo… Uostalom znate ono: “Zrno po zrno – pogača, kamen po kamen – palača” – dodaje ona.

Prema informacijama koje smo ranije dobili, osim trgovinskih lanaca, u Kruševcu su interesovanje da se priključe projektu iskazale brojne ustanove i privatna preduzeća među kojima su: Dom zdravlja „Medicus Universalis“, TUZR „ Alo,Alo“, FK”Napredak”, Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Helt“, Kruševačko pozorište, Apotekarska ustanova Kruševac i mnogi drugi.

Ukoliko tako zaista i bude stariji Kruševljani, a i njihovi članovi porodica, u mnogo čemu moći će da osete olakšanje.

Ja sam sve dobro isplanirao – napominje Milomir Đokić.

Iako ne smatram da je projekat sproveden u pravom trenutku, jer sam letos planirao da unuke vodim na bazen i druge zanimacije, svakako će mi dobro doći za Napretkove utakmice, što sam već regulisao, i druga sportska dešavanja. Popusti u marketima su bili i biće, svi im odavno znamo penzionerske dane, a ukoliko nove kartice i minimalno smanje dosadašnji trošak smatraću da je vredelo truda – ističe Đokić koji pripada grupi penzionera koji čine oslonac u porodici. Napominje da je za takve zajednice svaka beneficija dobrodošla.

Prijavljivanje nije oročeno pa oni koji to ne budu uradili u narednom periodu, moći će zahtev da predaju i nakon 1. oktobra. Treba podsetiti i da od ponedeljka, 11. septembra, filijale PIO Fonda rade produženo do 18 časova.

N.N. – J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *