Pobednici polumaratona Roman Lisenko i Ljilja Krasić

Pobednik 9. kruševačkog polumaratona, Roman Lisenko iz Rusije, 21 kilometar istrčao je za jedan sat, 15 minuta i 44 sekunde. U ženskoj kategoriji pobedu je odnela Ljilja Krasić iz Niša, koja je trku završila sa vremenom jedan sat, 29 minuta i 10 sekundi.

Kruševački polumaraton, deveti po redu, i ove godine okupio je veliki broj učesnika, a već tradicionalno, ovu sportsku manifestaciju otvorila je trka „Dečji osmeh“,u kojoj je učešće uzelo oko 1.000 mališana i njihovih roditelja. Ovogodišnja promoterka polumaratona bila je naša proslavljena atletičarka Olivera Jevtić.

U takmičarskom delu (polumaraton i trke na pet i deset kilometara) učestvovalo je preko 650 takmičara iz 15 zemalja, sa tri kontinenta. Na deset kilometara, u  muškoj konkurenciji, pobednik je Kristijan Stošić iz Vranja, a u ženskoj je pobedila Slađana Stamenković iz Beograda. U takmičarskoj trci na pet kilometara pobednici su Nikola Milosavljević iz Beograda i Sara Ivković iz Sokobanje.

Organizator Kruševačkog Đenerali polumaratona, sportske manifestacije koja od samog početka ima međunarodni karakter je Atletsko rekreativni klub Maratonac. Pokrovitelj je grad Kruševac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *