Penzionerske kartice: Gde će u Kruševcu moći da se koriste?

pio fond, odjek.rs

Od ukupno oko 1.7 miliona penzionera, koliko ih u Srbiji ima pravo na penzionersku karticu, do sada se prijavilo 700.000. U Kruševcu su brojna privredna društva iskazala interesovanje za učešće u ovom projektu koji sprovodi PIO fond.

Prema rečima direktorke kruševačke filijale PIO Fonda, Dragane Bogdanović, pored brojnih privrednih društava koje imaju trgovinske lance širom Srbije (Planet sport, DIS market…), za  učešće u ovom projektu prijavila su se i mnoga kruševačka.

-Među onima koji su iskazali interesovanje su Dom zdravlja „Medicus Universalis“, Laboratorija za medicinsku biohemiju „Moja Lab KŠ“, TUZR „ Alo,Alo“, Privredno društvo „AMS 1987 KŠ“, Specijalistička ordinacija za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Helt“, Kruševačko pozorište, Apotekarska ustanova Kruševac, PU Nata Veljković i mnogi drugi sa teritorije grada Kruševca.

Prema njenim rečima, precizan podatak o broju penzionera sa područja grada Kruševca koji su se do sada prijavili za ove kartice Fond nema jer se, kako je objasnila, osim u Filijali Fonda i putem sajta  www.pio.rs, prijave se od nedavno vrše i na šalterima Pošte.

Podsetila je da pravo na izdavanje i korišćenje penzionerske kartice ostvaruju korisnici prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja i to: penzije, novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti, privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju i privremene naknade- invalidna deca.

Rok za prijavu ne postoji, odnosno, prijave će se primati i nakon 1.oktobra kada kartice budu u primeni.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *