Penzioneri oprez, prevaranti ponovo haraju!

penzionerka, odjek.rs

-Svakodnevno primamo pozive penzionera i članova njihovih porodica koji žele da se informišu o pozivima koje dobijaju od osoba koje se predstavljaju kao radnici PIO Fonda. Reč je o nedobronamernim pojedincima i savetujemo sugrađane/ke da nikako ne daju svoja lična dokumenta na uvid, da ništa ne potpisuju, pogotovo ne blanko ovlašćenja- upozorava direktorka kruševačke Filijale, Dragana Bogdanović

Prema rečima direktorke Filijale, NN lica koja se predstavljaju kao radnici PIO Fonda, penzinerima i penzionerkama nude najrazličitije „usluge“, od besplatnog odlaska u banju, preko besplatnih lekova i suplemenata. Na kraju, uvek se svede na to od penzionera/ki traže da potpišu blanko saglasnost za ponuđenu uslugu:

pio fond, odjek.rs

Bitno je da znaju da PIO Fond nikada na takav način ne kontaktira penzionere/ke, da su sve akcije i aktivnosti Fonda transparentne i uvek oglašene preko sredstava javnog informisanja.

U početku su na meti bili penzioneri iz seoskih sredina koje su lično obilazili, pogotovu samačka domaćinstva.

-Sada više nema pravila, kontaktiraju ih bez nekog vidljivog šablona, najčešće putem telefona a neretko ostavljaju i “pozive za besplatno ostvarivanje prava” u poštanske sandučiće. Pozivi su naravno bez imena i sa samo mobilnim kontakt telefonom- kaže direktorka ovdašnje Filijale.

Ističe i to da penzioneri retko traže legetimacije ili bilo kakav dokument od tih lica, te da su to onda i zvanično NN osobe protiv kojih je nemoguće podneti prijavu. Ukoliko penzioner traži malo više podataka od osobe koja ih je kontaktirala, oni naprasno prekidaju razgovor.

penzioneri klupa, odjek.rs

U PIO Fondu apeluju na penzionere da ne primaju u svoje domove osobe koje se predstavljaju kao radnici Fonda, te da ukoliko im neko sa takvim obrazloženjima dođe na vrata, to odmah prijave nadležnima u MUP-u Srbije.

Sve potpune i pravovremene informacijepenzioneri/ke  mogu dobiti isključivo u Filijalama ili ispostavama,  lično ili putem telefona 414-900 kao i na web sajtu https://www.pio.rs/.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *