Palestra osvojila 15 medalja

Sa 18. Nacionalnih igara Specijalne Olimpijade Srbije, održanim u Vranju, kruševački  Sportski klub za decu i omladinu sa posebnim potrebama ” Palestra ” doneo je devet zlatnih, četiri srebrne i dve bronzane medalje. Trinaest gradova iz cele Srbije takmičilo se u fudbalu, košarci, odbojci, atletici, boćanju i stonom tenisu.

Zlatnu medalju osvojila je ženska fudbalska i muška košarkaška ekipa Palestre, a u stonom tenisu prvo mesto pripalo je Viktoru Jovanoviću i Mariji Isenov. Zlato su osvojili i Tomislav Asković u trčanju na 200 metara i skoku u dalj i Rustem Tairović u trčanju na 100 metara i bacanju kugle. Palestra je bila najbolja i u inkluzivnom ekipnom boćanju.

Bronzanu medalju Kruševcu je donela i stonoteniserka Marta Marković, Nataša Simić je drugo mesto osvojila u trčanju na 50 metara i u bacanju kugle, a Sabrina Marković u trčanju na 100 metara. Treće mesto su izborili Goran Marić u stonom tenisu i Sabrina Marković u skoku u dalj.

Svakog dana na svim borilištima odvijala su se uzbudljiva takmičenja. Ponosni smo na naše sportiste i osvojene medalje, koji su se borili do poslednjeg atoma snage- kazala je Mirela Milojević, predsednica „Palestre“.

Inače, Kruševac je na ovom takmičenju predstavljalo 15 sportista, nadmetali su se u  fudbalu, muškoj košarci, atletici, boćanju i stonom tenisu, u sledećem sastavu : Marić Goran, Đorđević Bojan, Rustem Tairović, Đokić Danijel, Stoiljković Darko, Đokić Miloš, Asković Tomislav, Jovanović Viktor, Nataša Simić, Marković Marta i Sabrina, Isenov Marija, članice Fudbalskog kluba „Napredak“: Sudimac Neda, Nikolić Dunja, Alempijević Jelena, u pratnji 4 trenera -Marga Kapamadžija, Mirela Milojević, Mališa Vasiljević i Goran Milovanović.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *