Otpada fasada sa Gimnazije- ko treba da reaguje?

Vidno oštećena fasada na zgradi Kruševačke gimnazije već duže vreme ugrožava bezbednost prolaznika. U toj školi kažu da su se već nekoliko puta obraćali nadležnima kako bi se obezbedila sredstva za popravku fasade, ali da sredstva još uvek nisu odobrena.

Prema rečima Biljane Dačić, direktorke Gimnazije, nakon što su se građani koji žive u blizini škole žalili da prolaz pored škole u delu Oblićeve ulice nije bezbedan jer stalno otpada fasada, postavljena je zaštitna traka i natpisi sa upozorenjem:

-Mi smo to sami uradili, kako bi upozorili prolaznike. Zbog čestih vremenski neprilika i obilnih kiša, fasada sada intenzivnije otpada, i kada preti da se odlepi neko veće parče, mi ga skinemo, kako ne bi palo na trotoar i povredilo nekoga.

Direktorka kaže da se škola više puta do sada zbog ovog problema obraćala nadležnima.

-Obraćali smo se gradu uz obrazloženje zbog čega je potrebno da se obezbede sredstva iz gradskoj budžeta za sređivanje fasade, više puta smo odbijeni, obratili smo se ponovo i nadamo se da se konačno ovaj problem da se reši.

Portal Odjek je od Gradske uprave, nakon današnjeg razgovora sa direktorkom, zatražio odgovore. Pitali smo da li je na teren izlazila nadležna inspekcijska služba da proceni da li je i u kojoj meri ugrožena bezbednost prolaznika, zbog čega nisu odobrena sredstva za popravku fasade na zgradi Gimnazije i da li je u planu i kada da se iz budžeta izdvoji novac za tu namenu. Čekamo odgovore.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *