Oslobodite se kabastog otpada: Besplatno odnošenje u subotu!

smeće, odjke.rs

Javno komunalno preduzeće Kruševac u subotu (28. oktobra) organizuje akciju odvoženja kabastog otpada u svih 12 mesnih zajednica na teritoriji grada Kruševca. Ova usluga je besplatna.

Kako bi se sugrađanima/kama omogućilo da se besplatno oslobodite krupnog otpada, JKP svake godine organizuje „Veliku jesenju akciju čišćenja grada“.

Akcija počinje u subotu u 8 časova, a JKP poziva sugrađane/ke da u tom periodu iznesu sav kabasti otpad ispred svojih kuća, zgrada i lokala, koji će ekipe ovog javnog preduzeća ukloniti do završetka akcije.

Iako je odlaganje kabastog otpada pored kontejnera ili na divljim deponijama kažnjivo, građani/ke to redovno čine. Obično se odlaže elektronski otpad, stari nameštaj, sanitarija, te šut koji se ostavlja u velikim količinama.

Takav otpad, posebno beton i gvožđe, ukoliko završi u autosmećaru (a dešava se onda kada ga radnici ne vide jer je zatrpan komunalnim otpadom) može da dovede do velikog kvara tog vozila.

Kako bi se izbegle ovakve situacije, JKP tokom cele godine građanima nudi mogućnost besplatnog odvoženja kabastog otpada, ukoliko je reč o manjim količinama, dok je za veće količine, potrebno iznajmiti specijalno vozilo.

Ove subote, sav kabasti otpad, bez obzira na količinu, građani/ke mogu ostaviti ispred svojih kuća, dvorišta i lokala i tu uslugu neće platiti.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *