Oslikani vrgovi spremni za vidovdansku izložbu!

Dugačke tikve poznatije kao vrgovi, ručno oslikane akrilnim bojama, članovi Udruženja „Osmeh na dlanu“ pripremili su za izložbu suvenira koja će biti održana 21. i 22. juna, u okviru Festivala „Viteški megdan u Lazarevom gradu“.

Labudovi, cveće, trava i smajlići, samo su neki od motiva oslikanih na vrgovima, koje će posetioci moći da vide i kupe na izložbi suvenira u Lazarevom gradu.

– Učešće je uzelo desetak članova Udruženja, svako od njih je oslikao ono što je želeo i, iako možda nisu toliko vešti u ovoj tehnici, uložili su puno ljubavi. Na kraju, uz maštu i mnogo volje, nastali su lepi i pomalo zaboravljeni suveniri koje možda još samo u Vojvodini mogu da se vide- kaže Svetlana Ivanović, zamenica predsednice Udruženja „Osmeh na dlanu“.

Da učestvuju na izložbi suvenira, poziv su dobili od ovdašnje Turističke organizacije, a vrgove su im za tu priliku poklonili Radica i Saša Filipović iz sela Tržac kod Aleksandrovca.

Vredne ruke članova „Osmeha na dlanu“ za predstojeću izložbu suvenira pripremile su i magnete za frižider i torbe sa motivima Kruševca i Lazarevog grada, te izvežene jastučnice sa kojima su se ove godine predstavili i na manifestaciji „Prolećni dani“ u Pančevu.

Foto: privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *