Opozicija Kruševca: SNS godinama laže građane i manipuliše njima

Opozicija Kruševca, Odjek.rs

Srpska napredne stranka već deceniju „laže, manipuliše i obmanjuje građane Kruševca“ govoreći o aktuelnoj opoziciji kao o kruševačkim “bivšim vlastima” koje su upropastile grad, iako iz redova te opozicije niko ranije nije učestvovao u vlasti. Istovremeno, upravo su neki današnji članovi SNS-a u vreme kriznih i košmarnih devedesetih, a potom u vreme privatizacija, imali članske karte Srpske radikalne stranke, Socijalističke partije Srbije i drugih…Ovo je saopšteno na konferenciji za novinare kruševačke opozicije, sazvanoj kako je rečeno, kao odgovor na nedavno obraćanje predstavnika ovdašnjeg SNS-a, kada je sadašnja opozicije označena kao „bivša vlast“, koja je uništila Kruševac.

Opoziciju Kruševca, koja je u prosecu formiranja jedinstvenog bloka za nastup na lokalnim izborima, najavljenim za 17. decembar, čine kruševački odbori Stranke slobode i pravde, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke, Sindikata „Sloga“, pokreta Novo lice Srbije, Pokret slobodnih građana i stranke Srbija centar.

Opozicija Kruševca, Odjek.rs
Predstavnici kruševačke opozicije u obraćanju medijima / Odjek.rs

Srpskoj naprednoj stranci zaista nije teško da laže i pokušava da obmanjuje Kruševljane kako je neko od današnje opozicije kriv za sve loše što se dešavalo u ovom gradu, jer su skoro sve lokalne medije kupili, privatizovali i pretvorili u SNS javna glasila, upravo Bratislav Gašić i Radojica Milosavljević – kazao je na konferenciji za medije član Predsedništva Stranke slobode i pravde, Ivan Mandić.

Većina današnjih opozicionih kadrova je, dodao je, u vreme promena 2000-te godine bila maloletna, a iz tog perioda, kako je naveo obraćajući se SNS-u „vaše vlasti“ nosi „samo traume, bombe, sankcije, siromaštvo i loše uspomene“.

U periodu nakon promena, od 2000. godine do danas ogromna većina sadašnjih opozicionih kadrova nije nikada bila na vlasti, niti nosila javne funkcije u gradu, niti u gradskim preduzećima, dok ogromna većina ljudi koji su bili na funkcijama vlasti u prethodnih 30 godina, danas su takođe na vlasti kao članovi SNS Kruševac – podsetio je Mandić.

Opozicija Kruševca, Odjek.rs
U toku formiranje lokalnog opozicionog bloka / FOTO: Odjek.rs

Navodeći da aktuelna vlast često koristi rečenicu da “opozicija želi ponovo da se dokopa fotelja, budžeta i vlasti kako bi ponovo krala i uništavala grad”, on je upitao aktuelnu vlast čiji je Jastrebac i odmarališta koja su nekada bila vlasništvo radnika, čiji su pojedini objekti na Bagdali, čije su prostorije u nekadašnjoj zgradi GP Jastrebac, čije je zemljište etno sela u Lomnici?

Upitao je, između ostalog, ko je vlasnik objekta u Pionirskom parku, ko su vlasnici parcela na nekadašnjem aerodromu, gde se upravo grade zgrade i objekti, za koga je izgraden stadion FK Jedinstvo i ko je preuzeo klub, ko je FK Trajal uzeo od radnika i preduzeća, ko je vlasnik zemljišta nekadašnjeg „Savremenog doma“, čija je zgrada Kocke i hotel Rubin?

Da li smo vlasnici svega toga mi, funkcioneri opozicije ili je to ipak vlasništvo kadrova Srpske napredne stranke – upitao je Mandić.

Ustvrdio je da su se u Kruševcu „jedino obogatili, ne kadrovi opozicije, ne građani, ne ni članovi i aktivisti Srpske napredne stranke, već isključivo i samo funkcioneri SNS i to samo njih nekoliko“, te da je sve što je građeno u prethodnih nekoliko godina u Kruševcu „građeno isključivo u privatne svrhe funckionera SNS i njima bliskih ljudi“.

Naša namera je da takođe gradimo, ali da to što izgradimo bude vlasništvo svih Kruševljana. Misija, obaveza i odgovornost nas u opoziciji je da srušimo vlast SNS i da Kruševljanima vratimo imovinu koju su funkcioneri SNS oteli za sebe – poručio je Mandić.

Obaveza opozicije, dodao je, da Kruševljanima obezbedi sigurnost i bezbednost koju je SNS oduzeo „jer je u svaki segment života instalirao nasilje kao obrazac ponašanja“, da obezbedi istinu jer im je SNS „oteo sve medije“, da osvoji slobodu i egzistenciju, „da radno mesto ne zavisi od toga da li ćemo raditi kampanju za SNS, skupljati ili biti kapilarni glas SNS„ kao i da osigura slobodu izbora i odlučivanja.

Kad to učinimo, Kruševac će dobiti i pravdu, a sa njom i odgovornost svih onih koji lažu, kradu i otimaju. Sve ovo rešavamo na izborima 17. decembra – poručio je Mandić.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *