Odlučeno: Ivan Manojlović će biti predložen za gradonačelnika

Srpska napredna stranka, koja je na lokalnim izborima osvojila 42 od ukupno 70 odborničkih mandata u Skupštini Kruševca predložiće Ivana Manojlovića za gradonačelnika. To je, prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, odlučeno na popodnevnom sastanku kruševačkih naprednjaka.

Odluka je, kako saznajemo, doneta jednoglasno.

Prema ranijim informacijama više osoba je bilo u igri na poziciju gradonačelnika.

Ivan Manojlović je rođen 1975. godine u Kruševcu. Po struci je master ekonomista. Na listi  “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje” je 2016. godine izabran za narodnog poslanika. Tada je bio član Odbora za privredu, regionalni razvoj, trgovinu, turizam i energetiku, a zamenik člana u odborima za ustavna pitanja i zakonodavstvo i finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava.

U periodu pre toga bio je portparol Gradskog odbora SNS-a.

Prema podacima sa sajta rasinskiparlament.com, Manojlović je u periodu od 2012. do 2015. godine živeo je u Švajcarskoj, da bi se povratku u Srbiju ponovo politički aktivirao, a tokom boravka u Švajcarskoj je, zajedno sa suprugom, tastom i taštom, obezbeđivao donacije za bolnicu, krevete, posteljinu i uniforme za medicinsko osoblje. Pre nego što je ozbiljno počeo da se bavi politikom Manojlović je imao preduzeće koje se bavilo trgovinom.

U anketi na našem portalu, u kojoj je za nešto više od 48 sati zabeleženo više od 17 i po hiljada glasova, Manojlović je dobio oko 33 odsto. Najbolje je bio plasiran Aleksandar Jovanović, donedavni zamenik gradonačelnice, za koga je oko 45 odsto smatralo da će biti kandidat naprednjaka za gradonačelnika. Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Boban Kostić imao je nešto više od 18 odsto glasova, a direktorka JKP Snežana Radojković je imala 2,2 odsto. Ostali kandidati naprednjaka, čija su se imena prethodnih dana pominjala u javnosti, Ivan Anđelić, Miloš Nenezić, Zoran Tomić i Jasmina Palurović, dobili su po manje od jedan odsto glasova.

Inače, konstitutivna sednica Skupštine Grada zakazana je za 31. januar, a tada će na dnevnom redu, kako je najavljeno, biti potvrđivanje mandata odbornika, izbor predsednika i zamenika predsednika Skupštine, te predlozi o postavljenju sekretara i zamenika sekretara Skupštine Grada. Izbor gradonačelnika bi mogao da bude obavljen na prvoj narednoj sednici Skupštine Grada, koja može da bude zakazana odmah, odnosno u nastavku konstitutivne.

Podsetimo i da je na decembarskim lokalnim izborima, drugoplasirana bila Koalicija „Srbija protiv nasilja“, koja je osvojila 18 odborničkih mandata, koalicija SPS – JS će imati petoro odbornika, koalicija NADA troje, dok je koalicija Zavetnici – Dveri osvojila dva odbornička mandata.

J.B.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *