Odjek mladih: Zašto su filmovi kratko na repertoaru i zašto nema svih novih ostvarenja?

U razgovoru sa sugrađanima saznali smo da im se često dešava da saznaju da se u Bioskopu „Kruševac“ već prikazivao film koji su želeli da pogledaju, ili da film koji su očekivali nije ni stigao u naš bioskop. Navode da naš grad zaobilaze mnogi filmski hitovi, te su zato prinuđeni da odlaze u druge gradove.

– Mislim da je repertoar u kruševačkom bioskopu relativno siromašan u poređenju sa tim koliko filmova izlazi u svetu. U drugim gradovima se najnoviji svetski i domaći filmovi daju bez izuzetaka, i to duže vreme. Kvalitet projekcija je u redu, ali problem je u slabom promovisanju filmova, čiji je rezultat mala gledanost – kaže studentkinja, Anja Anđelković.

Kruševljanin Andrija Todorović nezadovoljan ponudom našeg bioskopa i često filmove gleda u Nišu:

 Sramota je za naš grad da nema adekvatan bioskop. Jako je loš repertoar tako da, kada želim da pogledam neki filmski hit, moram da putujem do Niša.  

Direktorka Kulturnog centra Kruševac, Violeta Kaplarević, za portal Odjek.rs objašnjava da je glavni razlog zašto se filmovi prikazuju u našem bioskopu tako kratko, tehničke prirode:

– Naš bioskop ne poseduje  3D tehniku, tako da dužinu prikazivanja filmova određuju sami distributeri, u skladu sa interesovanjem koje vlada za određeni film. Nekada je to dva dana, nekada i više. Kada su dečiji filmovi u pitanju nemamo tehničkih problema pa se oni nalaze nešto duže na repertoaru.

Bioskop, Odjek.rs
Direktorka Kulturnog centra Kruševac, Violeta Kaplarević / FOTO: Odjek.rs

Kada je izbor filmova u pitanju, direktorka KCK-a ističe da se filmovi biraju sa liste koju distributeri ponude i da se Kulturni centar trudi da se najnoviji filmovi nađu pred kruševačkom publikom, ali da to nekada nije moguće.

Podsetimo da je portal Odjek.rs, nakon pitanja čitalaca, ranije kontaktirao bioskopske kuće „Cineplexx“ i „Cinestar“, koje su odgovorile da za sada nije u planu otvaranje njihovih bioskopa u Kruševcu.

U iščekivanju da se stanje ipak promeni na bolje, informacije o trenutnom repertoaru možete pronaći na društvenim mrežama Bioskopa „Kruševac“.

M.M.D.

1 Comment

  1. Male sredine, provincija, a pitanje i jeste zasto nema 3D bioskop u Krusevcu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *