NSZ: Konkursi za podršku zapošljavanju

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je 12 javnih poziva za direktne mere podrške zapošljavanju za više od 23.000 lica, i za te namene biće izdvojeno 7,75 milijardi dinara. Većina javnih poziva otvorena je do 29. novembra, za pojedine mere namenjene osobama sa invaliditetom do 31. decembra.

Mere podrške su, kao i prethodnih godina, namenjene pre svega teže zapošljivim kategorijama nezaposlenih u koje spadaju mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama, lica bez završenog srednjeg obrazovanja i lica koja su završila funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, stariji od 50 godina, Romi i Romkinje, osobe sa invaliditetom (OSI), korisnici novčane socijalne pomoći, lica koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od 12 meseci i žrtve porodičnog nasilja.

Većina javnih poziva biće otvorena do 29. novembra, dok je rok za podnošenje zahteva za pojedine mere namenjene osobama sa invaliditetom 31. decembar. Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje biće otvoren do 15. maja, dok je javni poziv za učešće u finansiranju mere obuka za potrebe poslodavca za zaposlenog na raspolaganju do 31. oktobra ove godine.

Zahtevi za učešće u merama podnose se nadležnim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje, prema mestu rada lica ili sedištu poslodavca, neposredno, putem pošte ili elektronskim putem.

Dodatna sredstva za finansiranje mera aktivne politike zapošljavanja biće obezbeđena i od strane lokalnih samouprava, kako kroz zajedničko finansiranje sa Nacionalnom službom za zapošljavanje, tako i kroz samostalno finansiranje, uz tehničku podršku NSZ.

Sve informacije u vezi raspisanih javnih poziva mogu se pronaći na linku https://www.nsz.gov.rs/sadrzaji/konkursi/157, putem zvaničnih stranica na društvenim mrežama kao i u svim organizacionim jedinicama Nacionalne službe za zapošljavanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *