Novo okupljanje protiv nasilja

Za večeras (četvrtak, 27. jul) najavljeno je novo okupljanje u Kruševcu, u okviru protesta protiv nasilja.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama okupljanje je, kao prethodne tri nedelje, u 19 časova na Trgu glumaca. Detalji o tome ko će se obratiti i da li će biti protestne šetnje, nisu navedeni.

Podsetimo da su u Kruševcu nedeljna okupljanja u okviru protesta protiv nasilja počela od 6. jula. Prethodno je 8. maja, nekoliko dana nakon tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu te u okolini Mladenovca, održano okupljanje na kome su Kruševljani takođe podigli glas protiv naraslog nasilja u svim sverama društva. Protest je bio zakazan i za 24. jun, kada se, okupilo malo učesnika, a prema tadašnjim navodima na društvenim mrežama, mnogi se nisu odazvali jer nije bilo jasno ko organizuje taj protest.

Okupljanja, koja se od 6. jula održavaju svakog četvrtka pod parolom „Kruševac protiv nasilja“, kako je ranije za portal Odjek.rs navela jedna od organizatorki Duška Milosavljević, organizuje grupa građana koju čine predstavnici opozicionih stranaka i nestranačke ličnosti.

Inače, građani koji protestuju traže smenu rukovodstva RTS-a i članova REM-a, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama „Pink“ i „Hepi“, ukidanje rijalitija i drugih programa koji promovišu nasilje i kič, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše novinarski kodeks. Među zahtevima su i ostavke ministra policije, Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije, Aleksandra Vulina.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *