Novi susret sa mladima – Novi učesnici i nove ideje!

Susret Odjek mladih, koji je naša redakcija sinoć održala u Kruška pabu doveo  nam je nove učesnike, mlade sugrađanke i sugrađane, ali i nove ideje.

Mladi su nam u razgovoru sugerisali da bi im bilo zanimljivo da pišemo o tome  zašto je u našem gradu slaba ponuda poslova za mlade preko studentske ili omladinske zadruge, šta se dešava sa zgradom nekadašnjeg Doma vojske te kako je raspoređen budžet za kulturu grada Kruševca za ovu godinu.

Mladim sportistkinjama, koje su učestvovale na našem susretu, zanimljivo bi bilo da pišemo o mlađim kategorijama sportskih klubova, potom o uspešnim sportistima i sportistkinjama, o njihovim takmičenjima, rezultatima, dometima.

Svima je važno pitanje bioskopskog i pozorišnog repertoara, a značilo bi im i kada bi u naš grad došli joj neki modni brendovi.

Mladi su nam postavili i pitanje šta se dešava sa prostorom nekadašnjeg industrijskog giganata  “14.oktobar” te zašto je Kancelarija za mlade u poslednje vreme neaktivna.

Zabeležili smo i zanimljivu ideju – predlažu da se u Kruševcu osnuje Gradski učenički parlament, u kome bi svaka škola imala po jednog predstavnika.

Do narednog susreta svi mladi koji žele da se pridruže našoj inicijativi Odjek mladih, mogu da nam pišu na mejl info@odjek.rs.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *