Novi projekat CINK-a: “Za aktivno učešće mladih Rasinskog okruga”

CINK novi projekat, odjek.rs

Centar za istraživačko novinarstvo Kruševac (CINK) predstavio je novi projekat “Za aktivno učešće mladih Rasinskog okruga” koji će biti realizovan u narednih osam meseci. Cilj projekta je unapređenje informisanost i razumevanje značaja i efekata aktivnog učešća mladih u tri lokalne zajednice u Rasinskom okrugu, te njihovo osnaživanje za aktivno učešće u procesu donošenja odluka u tim  zajednicama.

Projekat se sprovodi na teritoriji Grada Kruševca i opština Ćićevac i Varvarin a obuhvatiće niz aktivnosti.

-Biće urađeno istraživanje aktuelnog stanja u vezi sa aktivnim učešćem mladih u tri lokalne zajednice, debata lokalnih aktera o omladinskom aktivizmu kao i obuka mladih za posao novinara- saradnika. Takođe će biti publikovan serijal tekstova o aktivizmu mladih sa naglaskom na pozitivne primere-kazao je Slaviša Milenković, predsednik Upravnog odbora CINK-a, na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Udruženja građana “Evrokontakt”. 

Projekat “Za aktivno učešće mladih Rasinskog okruga” se implementira uz podršku Regionalnog projekta SMART Balkan – Civilno društvo za povezan Zapadni Balkan kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva (CPCD), Center for Research and Policy Making (CRPM) i Institute for Democracy and Mediation (IDM) a finansijski podržava Ministarstvo spoljnih poslova Kraljevine Norveške.

Inače, projekat CINK-a je od 19 pristiglih aplikacija u konkurenciji za medijske grantove, evaluaciona komisija ocenila kao najbolji.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *