Nova izložba u Narodnom muzeju: „Lepenski virus“

Svečano otvaranje izložbe “Lepenski virus” održaće se sutra (10. juna), 13 časova, u Umetničkoj galeriji. Postavka je upriličena od skulptura i crteža Nedima Hadžiahmetovića.

Prema informacijama koje smo dobili od Bratislava Aleksića, kustosa izložbe, Nedim Ilija Hadži Ahmetović Mafa rođenje 1970. godine u Negotinu. Diplomirao je na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici na predmetima Skulptura u metalu i drvetu i Anatomsko crtanje. Član je ULUPUDS, kao i odbora i komiteta u više svetskih umetničkih udruženja i organizacija za skulpturu i monumentalnu skulpturu. Osnivač je, umetnički direktor i vođa tročlane autorske grupe „BKBF“ u Sloveniji.

Realizovao je više od devedeset javnih monumentalnih skulptura u dvadeset i četiri zemlje sveta. Nagrađivan u zemlji i inostranstvu za skulpturu i slikarstvo. Do sada je ostvario dvadeset samostalnih  žiriranih izložbi i više od četrdeset kolektivnih, u zemlji i inostranstvu. Skulpture monumentalnog i galerijskog formata su u privatnim kolekcijama i muzejima u Srbiji, Portugalu, Južnoj Koreji, Rumuniji, Mađarskoj, Kanadi, Kini i Rusiji.

Prilikom otvaranja izložbe biće potpisan i sporazum o saradnji sa Fakultetom likovnih umetnosti u Kosovskoj Mitrovici.

Izložba traje do 30. juna.

N.N.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *