Nevreme u Kruševcu napravilo haos, otklanjaju se posledice

oluja, odjek.rs

Olujno nevreme koje je sinoć nešto posle 18 časova pogodilo Kruševac oštetilo je brojne objekte i pokretnu imovinu, voda je ušla u više domaćinstava a usled udara groma došlo je i do požara u selu Lovci. Za samo 40 minuta palo je 47 litara kiše po metru kvadratnom, udari vetra dostizali su brzinu od 108 kilometara na čas, padao je i grad veličine lešnika. Sa 31 stanice ispaljeno je 126 protivgradnih raketa.

Nevreme praćeno jakim vetrom i kišom oštetilo je objekte Sportskog centra, Halu sportova i zatvorene bazene gde je oluja odnela deo krova. Za sada, prijavljena je šteta i na zgradi bolnice u Parunovcu, vrtiću Zvončić, školi Jovan Jovanović Zmaj u Mudrakovcu, te u Zabavnom parku Šarengrad. Oštećene su i stambene zgrade u Sinđelićevoj ulici, naselju Kolonija, u Rasadniku, na Trgu despota Stefana, te u Dušanovoj ulici.

Voda je ušla u devet domaćinstava, usled olujnog vetra prijavljeno je i 37 drvoloma, a šteta je pričinjena na šest vozila. Usled udara groma došlo je i do požara u selu Lovci.

Nadležne službe su od sinoć na terenu i još uvek se uklanjaju posledice nevremena.

Podsećamo, Kruševac je juče u 18 i 15 pogodilo veliko nevreme koje je trajalo 40 minuta. Vetar je čupao drveće iz korena, nosio crepove sa kuća, reklamne panoe, delove krovova, suncobrane u baštama, kante za smeće… Zbog jake kiše i smanjene vidljivosti, te polomljenih stabala i granja na kolovozima, došlo je i zastoja u saobraćaju.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *