Nedeljni repertoar Kruševačkog pozorišta: Drama, komedija i umetničko veče

Ovonedeljni spektar u programu Kruševačkog pozoriša otvoriće drama „Zbogom gospodine Hafman“. Predstava počinje u 20 časova, a reč je o teatarskom komadu koji je preveo i režirao Ivan Petronijević, Kruševljanin koji već izvesno vreme živi i radi u Parizu.

Radnja se odigrava u glavnom gradu Francuske za vreme okupacije, i prati sudbinu jevrejskog zlatara koji je primoran ra razne kompromise da bi preživeo. Ipak do samog kraja prožima se pitanje da li će sudbina prihvatiti njegove odluke. Pored Petronijevića u izvedbi igraju i Bojan Veljović, Biljana Nikolić, Marija Vodeničar i Dejan Tončić.

Dva dana kasnije, u sredu 6. marta, na sceni će u 18 i 20 časova biti izveden autorski projekat Akademije 28 „Ženski razgovori“. Urnebesna komedija koja već tri decenije puni dvorane i zabavlja publiku, prikazuje muško-ženske odnose kroz prizmu legendarnog pisca i humoriste Duška Radovića. Svojim glumačkim umećem ovaj igrokaz posebno atraktivnim čini neraskidivi trio velikama srpskog glumišta: Vesna Čipčić, Milan Caci Mihajlović i Svetlana Bojković.

Ovonedeljni repertoar se završava u nedelju 10. marta, u 20 časova, koncertom  KUD-a “14.oktobar“.

N.N.

Foto: Kruševačko pozorište

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *