Izbori: Nastavljeno prikupljanje potpisa, nosilac liste dr Bata Andrić dao svoj potpis

Srbija protiv nasilja, Odjek.rs

Drugog dana prikupljanja potpisa za listu koalicije „Srbija protiv nasilja“ na predstojećim lokalnim i republičkim izborima, potpis je dao dr Bata Andrić, koji na lokalnim izborima predvodi pomenutu koaliciju, a biće i njen kandidat za gradonačelnika.

– Raduje me masovan odziv za davanje potpisa za lokalnu i republičku listu za koaliciju „Srbija protiv nasilja“. To znači da su Kruševljani odlučni da je ovoj vlasti istekao rok trajanja – rekao je dr Bata Andrić za naš potal.

Pobeda će 18. decembra, kako je dodao iz ličnog ugla, biti rođendanski poklon za njegovog mlađag sina, ali i za poznatog muzičara Kita Ričardsa, kome je istog dana rođendan.

Inače, potpise za liste „Srbija protiv nasilja“ za lokalne i parlamentarne izbore, prvog dana je dalo skoro 550 Kruševljana i Kruševljanki. U toj koaliciji očekuju da odziv danas danas bude veći, te da listu, nakon obavljanja potrebnih administrativnih procedura, predaju početkom nedelje. Ideja je da lokalna lista bude predata tako da bude pod istim brojem kao lista te koalicije na republičkom nivou.

Srbija protiv nasilja, Odjek.rs
Detalj sa prikupljanja potpisa za listu “Srbija protiv nasilja” / FOTO: privatna arhiva

Kampanja će, kako očekuju, početi u narednih nedelju dana, fokusiraće se na teme poput formiranja gradskog stambenog preduzeća, uređivanja parkinga, rešavanja saobraćajne gužve, obezbeđivanja besplatnih knjiga i udžbenika, te na ostale važne teme za život u Kruševcu i okolnim selima.

Podsetimo da lokalnu koaliciju “Srbija protiv nasilja” koju predvodi dr Branislav Bata Andrić, Kruševljanima poznatiji kao dr Bata, čine ovdašnji odbori Stranke slobode i pravde, Narodnog pokreta Srbije, Demokratske stranke,  Novog lice Srbije, Pokreta slobodnih građana, stranke Zajedno, stranke Srbija centar (SRCE) i sindikata Sloga.

Na nedavnom predstavljanju koalicije dr Bata Andrić je kazao da je država u opasnosti, pogotovu od sadašnje vlasti, da niko nema pravo da bude po strani, te da svaki dobronameran, častan i pošten čovek mora da bude protiv „ovog ludila.“

Tada je poručio i da će  kampanja lokalne koalicije „Srbija protiv nasilja“ biti „čista, časna, dostojanstvena, pristojna”, da će građanima nuditi rešenje, a ne obračun sa političkim neistomišljenicima te da neće odgovarati ni na jednu uvredu, ma kakva bila.

J.B.

Foto: privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *