Nastavlja se prikupljanje potpisa zbog izgradnje hotela na Bagdali

Odbornici Skupštine grada iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ danas od 16 časova, kod česme na Bagdali, prikupljaće potpise protiv izgradnje hotela u tom kruševačkom parku. Do sada je prikupljeno oko 500 potpisa građana.

-Danas ponovo prikupljamo potpise građana kako bismo pokazali da Kruševljani ne žele hotel na Bagdali. Važno je da sakupimo što veći broj potpisa kako bismo Komisiji za planove koja zaseda najverovatnije u utorak mogli da predstavimo da građani, naročito stanovnici mesnih zajednica koje se graniče sa parkom, žele da pokrenu građansku inicijativu protiv ovog projekta koji bi trajno i nepovratno uzurpirao park koji pripada svima. Građanima je jasno i da bi promena prostornog plana za park značila mnogo komunalnih problema za sve stanovnike Bagdale. Mi smo tu da artikulišemo nezadovoljstvo građana i da im pokažemo da se građani pitaju – rekla je za naš portal Dušanka Milosavljević, jedna od odbornica iz Koalicije „Srbija protiv nasilja“.

Rekonstruiše se terasa restorana

Milosavljevićka je napomenula i to da je vlasnik restorana na Bagdali, već počeo nešto da gradi:

-Proverićemo šta se gradi. Da li je stvarno rekonstrukcija terase nužna u trenutku kad počinje letnja sezona ili nas samo navikavaju na gradilište?

Akciju prikupljanja potpisa zbog izgradnje hotela na Bagdali , pokrenuli su odbornici opozicije Dušanka Milosavljević, dr Bata Andrić i Jelena Živković, a akciju podržavaju i ostali odbornici opozicije.

Potpisi će se prikupljati pored česme na Bagdali

Podsećamo, mogućnost da na mestu sadašnjeg restorana Bagdala bude izgrađen hotel, predviđena je Odlukom o izmeni i dopuni plana detaljne regulacije parka Bagdala, koju je glasovima odbornika vladajuće većine, Skupština grada usvojila na martovskoj sednici. Inicijativu za promenu plana podnela je firma „Realtor“, u okviru koje inače posluje restoran Bagdala.

Do 1. maja trajao je rani javni uvid pomenute Odluke koja predviđa mogućnost rekonstrukcije i dogradnje restorana Bagdala ili izgradnja novog objekta, odnosno, gradskog hotela spratnosti P+3.  Primedbe i sugestije na predloženo, zainteresovani su mogli da podnesu zaključno sa 8. majem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *