Napušteni psi uskoro dobijaju novi dom

azil-za-pse,-odjek.rs

Prihvatilište za pse koje se gradi na Jasičkom putu, pored rasadnika i staklenika JKP Kruševac , zvanično će biti otvoren 14.oktobra. Kapacitet novog prihvatilišta je 500 pasa, a kako navode u tom preduzeću, u novom prostoru građani će moći da posećuju napuštene pse, da ih šetaju i druže se sa njima

U JKP kažu da su završeni svi građevinski radovi, te da sledi postavljanje kućica za pse i nadstrešnice. Sa ovom, poslednjom fazom stalo se zbog obilnih padavina u prethodnom periodu, s tim da sam objekat nije pretrpeo nikakva oštećenja, te će novo prihvatilište zvanično biti otvoreno 14.oktobra, na Dan oslobođenja Kruševca.

Novo prihvatilište duplo je većeg kapaciteta od aktuelnog u Srnju (uz postojeću gradsku deponiju) , a pored toga što će biti savremenije, bliže gradu i većeg kapaciteta ( boksevi će biti na površini od oko 550 kvadrata), prednost je i to što će biti obezbeđen prostor gde će sugrađani na otvorenom prostoru moći da se druže sa psima. Blizini novog prihvatilišta važna je i zbog volontera koji inače dolaze kako bi pomogli u održavanju bokseva i hranjenju pasa.

Kako najavljuju u JKP, dugoročno je u planu da se na ovoj lokaciji izgradi hotel i pansion za pse.

Iz Zoohigijenske službe tog preduzeća podsećaju da svi koji žele da udome psa mogu da dođu u azil svakog dana, od 10 do 13 časova.

D.P.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *