Napušteni psi dobili novi dom!

Na Jasičkom putu, u blizini upravne zgrade JKP Kruševac, otvoreno je novo prihvatilište za pse, kapaciteta oko 350 pasa.

Novi dom za napuštene životinje, uređen po evropskim standardima, prostire se na oko 600 kvadrata. Pored bokseva, prihvatilište ima i ambulantu i kupatilo za pse, prostor za smeštaj hrane, svlačionicu i kupatilo za radnike, kuhinju za pripremu hrane za pse, administrativne prostorije.

Opredeljen je prostor gde će svi oni koji vole pse moći da dođu da ih šetaju i druže se sa njima. Postioci mogu da povedu i svoje kućne ljubimce, a svi oni koji žele da udome psa, takođe to mogu učiniti u ovom azilu.

Blizina prihvatilišta gradu važna je i zbog volontera koji su i ranije, dok je azil bio u Srnju, dolazili kako bi pomogli u održavanju bokseva i hranjenju pasa.

Prihvatilište koje je izgrađeno sredstvima iz budžeta grada svečano je otvorila gradonačelnica Jasmina Palurović, u prisustvu predstavnika javnog i političkog života grada Kruševca. Ovdašnji osnovci su za prisutne pripremili kulturno umetnički program.

Podsećamo, prihvatilište za pse nalazilo se ranije u Srnju, uz postojeću gradsku deponiju, a na novu lokaciju je izvešteno zbog izgradnje Regionalnog centra za upravljanje otpadom.

Kako bi što više pasa bilo udomljeno, JKP Kruševac svake godine sprovodi uličnu akciju „Ja nisam lutalica, ja sam napušten“. U okviru te akcije ili u samom azilu, godišnje se udomi 30-tak pasa, uglavnom štenaca.

D.P.

Foto: JKP Kruševac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *