Namenski sajam zapošljavanja: “Kromberg i Šubert” prima još 500 radnika

Namenski sajam zapošljavanja, na kome kompanija “Kromberg i Šubert”, koja se bavi proizvodnjim kablovskih snopova za auto-industriju, traži 300 radnika različitih profila, održan je danas u Kruševcu. Reč je o sajmu koji je ta fabrika organizovala u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje kako bi privukla što veći broj kandidata. Kompanija bi od septembra trebalo da počne proizvodnju kablovskih snopova za novog kupca, a do kraja godine bi trebalo da uposli ukupno 500 novih radnika.

Naša kompanija je u fazi rasta, širimo proizvodne kapacitete na još 10.000 kvadrata jer ćemo raditi kablovske snopove za novog kupca, odnosno za BMW. Trenutno radimo za Porše i  Škodu. U našoj kompaniji ima oko 2.300 zaposlenih, a plan je da do kraja godine bude još oko 500 radnika,  na različitim pozicijama. Osnovna pozicija koja nosi proizvodnju je operater u proizvodnji, potom imamo pozicije za kontrolu kvaliteta, vođe timova, dostavljače materijala, mehaničare, inženjere, različite su pozicije u kojima ljudi mogu da se pronadju – kazala je za portal Odjek.rs zamenica menadžera ljudskih resursa, Jovana Stanković.

Konkursi su postavljeni na sajt Infostud, a zainteresovani mogu kompaniji da se jave na telefon 037/315-6715. Organizovanjem Sajma zapošljavanja želeli su da privuku što veći broj kandidata.

– Novozaposleni imaju obuku, prve nedelje je osnovna obuka u učionici, druge nedelje je obuka tehničkog tipa u vezi sa konkretnim radnim mestom, a treće nedelje zaposleni, zajedno sa mentorom, stupa na radno mesto – obasnila je Stankovićka.

Bila je ovo prilika i da se nezaposleni u direktnom konktaku sa poslodavcem obaveste o uslovima rada, načinu prevoza, zaradi, ali i da se predstave.

Da će se pozivu odazvati, u susret Sajmu je potvrdilo više od 300 ciljano pozvanih nezaposlenih sa područja celog Rasinskog okruga, kazala nam je predstavnica kruševačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, Suzana Mladenović.

Jedna od njih je Perihana Kajtazi (60), koja je završila srednju Medicinsku školu i ima 17 godina radnog staža:

Suprug je vojno lice i nakon što smo došli sa Kosova i Metohije, više nisam uspela da nađem posao kao medicinska sestra. Radila sam kratko preko nekoliko projekata. Sada sam u situaciji da sa 17 godina staža niti mogu u penziju, niti mogu da nađem posao. Rešila sam da probam, da vidim da li bi nešto mogla da uradim, iako imam ovako neke nezgodne godine.

Inače, kompanija „Kromberg i Šubert“ u Kruševcu zvanično posluje od  juna 2018. godine, kada je zapošljavala 560 radnika. Tada je bilo planirano da do 2022. godine u njoj bude zaposleno 2.500 radnika. Otvaranje fabike Vlada Srbije je podržala sa 9,5 miliona evra, dok je Grad Kruševac ustupio 6,2 hektara zemljišta i obezbedio infastrukturne priključke.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *