Nakon pitanja našeg čitaoca, trava na Starom groblju pokošena

Deo staze na Starom groblju, koji je bio nepokošen te nije bilo moguće prići do grobnih mesta, sređen je, odnosno trava je pokošena. O tome je našu redakciju obavestilo Javno komunalno preduzeće Kruševac, nakon što je početkom nedelje čitalac uputio nama, a mi prosledili tom preduzeću, pitanje zbog čega taj deo groblja nije sređen, pa je zatravljen bio čak i na nedavne Zadušnice.

Iz JKP smo najpre dobili potvrdu da je propust njihov, te da je do njega došlo najverovatnije zbog brojnih obaveza tog preduzeća u susret Vidovdanu, danu Grada. Danas nam je stiglo i obaveštenje i fotografije, na kojima se vidi da je taj deo groblja sređen.

Inače, JKP je zaduženo za održavanje objekata na groblju, te staza i zelenila van grobnih mesta, za odnošenje smeća, pranje pristupnih saobraćajnica, dok su korisnici grobnih mesta dužni da održavaju grobove i nadgrobna obeležja, što podrazumeva plevljenje trave i korova, uklanjanje nečistoća i otpadaka sa tih mesta.

Komunalno je i sada, kao što se inače trudi da  učini, pokosilo travu sa grobnih mesta koja su napuštena, odnosno koja korisnici ne održavaju.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *