Najavljeno novo okupljanje protiv nasilja

Novo okupljanje protiv nasilja biće u Kruševcu održano u četvrtak, 3. avgusta, od 19 časova, na Trgu glumaca, najavili su organizatori na društvenim mrežama.

Jedna od organizatorki kruševačkog protesta, Dušanka Milosavljević, na svom fejsbuk profilu je napisala da je dodatni razlog za okupljanje Zakon o planiranju i izgradnji.

Pored svih brojnih razloga koji nas već nedeljama i mesecima drže u stanju protesta, na ulicama, ovaj Zakon o planiranju i izgradnji je kap koja treba da prelije čašu. Jer, ako nam je ostalo malo pažnje, znanja i svesti, ako ova vlast nije uspela potpuno da nas uspava i zatupi, shvatićemo da primenom ovog sramnog zakona gubimo osnovno ljudsko pravo na privatnu svojinu, gubimo zemlju, a time i slobodu. Ova vlast, na čelu sa predsednikom, obrisala je svoj narod sa spiska suverenih i slobodnih naroda. Ova vlast je režim koji je već godinama Srbiju polako ali sigurno upisuje u registar kolonija – navela je Milosavljevićka.

Protestne šetnje protiv nasilja, u okviru protesta „Srbija protiv nasilja“, odnosno „Kruševac protiv nasilja“ održavaju se od 6. jula svakog četvrtka u Kruševcu.

Podsetimo da su protesti u Srbiji pokrenuti nakon dva masovna ubistva koja su se dogodila početkom maja.

Zahtevi protesta su da ostavke podnesu ministar policije, Bratislav Gašić i direktor Bezbednosno informativne agencije, Aleksandar Vulin, da bude smenjeno rukovodstvo RTS-a i članovi REM-a, da se oduzmu nacionalne frekvencije televizijama „Pink“ i „Hepi“, ukinu rijaliti i drugi programi koji promovišu nasilje i kič, ugase tabloidi koji propagiraju nasilje i krše novinarski kodeks.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *