Nagrada „Bora Mihajlović“ kompozitorki Ireni Popović

Na Dan Kruševačkog pozorišta (29. mart), a nakon predstave „Za sada je sce OK“ koja će tog dana biti odigrana sa početkom u 20 časova, biće dodeljene godišnje nagrade i priznanja.

Komisija za dodelu godišnjih nagrada i priznanja Kruševačkog pozorišta, odlučila je da ovogodišnja nagrada „Bora Mihajlović“ pripadne kompozitorki Ireni Popović,  za izuzetan doprinos umetničkom i pozorišnom životu grada Kruševca.

Njene kompozicije za predstave Kruševačkog pozorišta, kako se navodi u obrazloženju, stvaraju jedinstven i prepoznatljiv zvučni identitet tih predstava i njihov su neotuđivi deo:

Dugogodišnja saradnja je potvrda njenog ličnog ali i našeg zajedničkog uspeha.  Ovo plemenito i nesebično angažovanje, kao i vrhunski nivo kvaliteta njenog rada, Kruševačko pozorište prepoznaje, ceni i duguje neizmernu zahvalnost, a to je upravo glavno obrazloženje za dodelu nagrade ”Bora Mihailović”, sa željom da se ova plodonosna saradnja nastavi u budućnosti“.

Godišnja nagrada  za  glumačka ostvarenja u 2023. godini pripala je ansamblu predstave „Režim ljubavi“, za uloge Miša DŽukela (Dejan Tončić),  Brana (Biljana Nikolić), Boba (Bojan Veljović), Hana (Aleksandra Arizanović). Ona ili Samoća (Nikola Rakić)i Kum (Dragan Marinković).

Posebne pohvale za glumačka ostvarenja dodeljena su ansamblu predstave „Hrabra krojačica“ za uloge  Drina (Mitra Mladenović), Ru (Jovana Đorić), Druidica (Ema Petrović), Vepar (Filip Milićević), Kralj (Ivan Ćirić), Jednorog (Stevan Zdravić)Hor, Građani, Podanici (Ivan Blagojević i Marija Marić). Nikoli Cvetkoviću pripala je nagrada za ulogu Ken u predstavi „Crveno“.

Za izuzetnu posvećenost i profesionalnost u radu u Kruševačkom pozorištu u 2023. godini, nagrađena je Valentina Vulić, samostalni finansijsko računovodstveni saradnik. Daliborka Milićević, spremačica, nagrađena je za izuzetnu posvećenost i profesionalnost u radu u tom pozorištu.

Odluku u dodeli nagrada i priznanja Kruševačkog pozorišta, donela je komisija u sastavu  Pavle Panin (predsednik Upravnog odbora Kruševačkog pozorišta), Branislav Nedić, direktor Kruševačkog pozorišta i Marija Kalabić scenograf i prošlogodišnji dobitnik nagrade „Bora Mihailović“.

Foto: fejsbuk stranica Kruševačkog pozorišta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *