Nadležni: Na putevima raskvašeni sneg, oprez u vožnji!

JP „Putevi Srbije“ saopštilo je da su jutros, na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja, kolovozi vlažni u nižim predelima, te da snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Beograda, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Pančeva, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, Zrenjanina.

Takođe, na državnim putevima drugog prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Novog Sada, Pančeva, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara, Zrenjanina.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Beograda, Čačka, Ivanjice, Kolubare, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Niša, Novog Pazara, Pančeva, Požege, Užica, Vranja, Zaječara, Zrenjanina.

Navode da se na svim putnim pravcima preporučuje oprezna vožnja!

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na vozače da zbog najavljenih većih snežnih padavina i značajno nižih temperatura, adekvatno pripreme vozila za put, uz obavezno korišćenje zimske opreme.

Podsećaju da je u uslovima snega, leda i poledice na kolovozima, obavezno korišćenje zimskih pneumatika čija dubina šare ne sme biti manja od četiri milimetra, dok su na putevima van naselja obavezan deo zimske opreme lanci za sneg i drugi slični uređaji.

MUP, takođe, apeluje na vozače da brzinu prilagode postojećim vremenskim uslovima, da drže veće odstojanje, kako prebrzom vožnjom i nepropisnim preticanjem ne bi ugrozili sebe i druge učesnike u saobraćaju.

J.B.

Foto: Sergey Gorbachev, Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *