Na terenu rivalstvo, van njega prijateljstvo: Košarkašice Bagdale ugostile KK Struga

košarkašice, Bagdala, Struga, Odjek.rs

Ekipa OKK Bagdala ugostila je nedavno 30 devojaka iz KK Struga 2009 iz Republike Severne Makedonije. Uz druženje, te sklapanje novih poznanstava i prijateljstava, odigrane su i četiri utakmice u različitim uzrasnim kategorijama.

Rezultat je bio u drugom planu. Važno je to da nas čeka da uzvratimo posetu. Pored prelepih poteza na utakmicama, najviše pažnje je privukla i 203cm visoka igračica Kiki iz KK Struga, koja može bez problema da zakuca loptu u koš. Na kraju su pale i suze na rastanku. Druženje je bilo kompletno – rekao je trener i predsednik kluba OKK Bagdala, Aleksandar Memet.

košarkašice, Bagdala, Struga, Odjek.rs
FOTO: OKK Bagdala

Ovdašnja košarkašica Teodora Šaronjić (19) je zadovoljna utakmicom i energijom na terenu. Prema njenim rečima, izmenjen sastav i dolazak mlađih devojaka u stariju grupu nije loše uticao na to da utakmica protekne na zadovoljavajućem nivou.

Devojke iz Makedonije su divne i lepo je bilo družiti se sa njima. Sklopile smo nova poznanstva i ovo je jedno novo iskustvo za sve nas. Nadam se da ćemo češće imati utakmice sa klubovima iz drugih država – kaže Teodora, koja igra na poziciji plejmejkera.

Druženje sa košarkašicama iz Struge, te sportsko nadmetanje na terenu, ostavilo je poseban utisak i na Anđelu Jovanović (25), kapitena ekipe.

košarkašice, Bagdala, Struga, Odjek.rs
FOTO: OKK Bagdala

Divno je bilo provesti dva dana sa njima, družiti se i igrati utakmice. Prelepa energija, gde se video pravi sportski duh, fer igra, a srce je bilo na terenu. Svi smo se lepo uklopili sa njima, doživeli smo nova iskustva i sklopili nova prijateljstva. Nadam se da ćemo uskoro i mi otići kod njih i još više učvrstiti naše prijateljstvo i sportski duh – objašnjava ona.

Inače, ekipa KK Struga igra Prvu makedonsku ligu već godinama pod palicom Vladimira Đorovića, koji je iz naših krajeva.

J.A.

Foto: KK Bagdala

Tekst je nastao kao deo projekta „Da se bolje razumemo“, koji Udruženje „Tim za razvoj i unapređenje društva“ i portal Odjek.rs sprovode uz podršku fondacije „Rekonstrukcija Ženski fond“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *