Na Materice, darivanja Kola srpskih sestara Kruševac

Kolo srpskih sestara, Odjek.rs

Tradicionalno, na praznik Materice, Kolo srpskih sestara Kruševac, darivalo je decu iz Doma „Jefimija“, potom trudnice i porodilje na odeljenju ginekologije, te devojčice i dečake koji se trenutno leče na dečijem odeljenju u kruševačkoj Bolnici.

Članice Kola su tortom i brojnim slatkišima i slanišima najpre obradovale decu u „Jefimiji“. Bila je ovo prilika da ih devojčice i dečaci, kao što običaj nalaže „vežu“, a da se potom članice Kola „otkupljuju“ darujući ih poklonima.

Dečija radost i gostoprimstvo kojim svake godine na ovaj dan dočekaju darodavke, potvrdili su da one čine pravu stvar.

Želimo da im ulepšamo ovaj dan. Nadamo se da će oni na isti način ovaj praznik obeležavati kada porastu i kada budu imali svoje porodice – kazala je predsednica Kola srpskih sestara Kruševac, Snežana Stajković.

Predstavnice Kola obišle su potom porodilište, a vest koja ih je obradovala je da je deset trudnica u tom momentu na odeljenju očekivalo dolazak prinove.

Poklone su dobile one, kao i porodilje koje su na tom odeljenju, ukupno je podeljen 31 paket sa prvom opremom za novorođenčad.

Za mame prvorođenog dečaka i prvorođene devojčice u narednoj godini pripremljen je, takođe, novčani poklon vaučer.

Ginekolog, dr Zoran Aranđelović, koji je radni vek proveo na ovom odeljenju, bio je sa predstavnicama Kola u ovoj poseti, potvrdivši višegodišnje prijateljstvo koje ima sa ovdašnjim Kolom.

Poklon pakete dobilo je i 20 mališana koji su Materice dočekali na dečijem odeljenju, sa željom da brzo ozdrave.
J.B.

1 Comment

  1. Jeste ovo je lep gest. Deca su se obradovala. Ali i vi clanice Kola srpskih sestara mnogo bolje biste se osecali da ste to uradili a da niste ovoliko medijski to propratili.
    mnogo je lepse davati iz milosrdja i to ostaviti da bude u tajnosti. verujte mnogo biste se lepse osecali. I da taj Vas trud ne bi bio nezapazen vec mnogostruko darivan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *