Mladi na obukama – Novo znanje za nove šanse

Obuke za mlade, Odjek.rs

Proteklih mesec dana grupa mladih pohađala je besplatne kurseve odabrane na osnovu istraživanja njihovih potreba. U ponudi su  bili sertifikovani kursevi: knjigovodstvo, muško-ženski frizer, fizioterapeut, nemački i engleski jezik B1 i B2. Mladi koji su se obučavali za knjigovodstvo,  za portal Odjek.rs kažu da im je kurs bio veoma koristan, te da su došli da bi stekli znanja koja će im biti potrebna u daljem radu.

Strahinja Jovanović (23) završio je Višu saobraćajnu školu, trenutno je u potrazi za zaposlenjem, upisao je kurs kako bi napredovao i naučio nešto iz oblasti koja je sastavni deo poslovnja svakog preduzeća:

Zadovoljan sam predavačem i organizacijom kursa i veoma je lepo što smo na pocetku karijere dobili priliku da stičemo nova znanja. Otvaraju nam se novi vidici.

Obuke za mlade, Odjek.rs

Za Tijanu Jovanović (18) učenicu IV razreda Ekonomske škole, knjigovodstveni kurs je veoma koristan jer je uskoro očekuje maturski ispit iz ove oblasti.

Da se edukuje odlučila je i Nađa Petrić (25), koja je završila španski jezik na Filološkom fakultetu:

– Nakon završetka studija planirala sam da naučim nešto iz oblasti knjigovodstva, jer mi može koristiti u daljem radu. Jako sam zadovoljna stečenim osnovnim znanjem u ovoj oblasti.

Taj kurs je pohađala grupa od 10 polaznika, koju čine srednjoškolci, studenti i svršeni studenti. Predavač, Violeta Đaković, profesorka ekonomske grupe predmeta u Ekonomskoj školi, kaže da je zadivljena mladim ljudima koji su izdvojili slobodno vreme da uče nešto novo i stiču nove veštine.

Obuke za mlade, Odjek.rs

– U skladu sa  potrebama i željama mladih Grad Kruševac organizuje ovakve kurseve redovno – istakla je Jasmina Kaličanin, članica Saveta za mlade Grada Kruševca, dodajući da je cilj organizovanja ovakvih vidova neformalnog obrazovanja pomoć mladima u snalaženju i traženju posla.

Inače, kurseve je u okviru projekta „Veštine i znanje za mlade grada Kruševca”, koji finansira  Ministarstvo turizma i omladine, sprovela ovdašnja Kancelarija za mlade. Pohađalo ih je ukupno 48 mladih, starosti od 18 do 30 godina.

M.M.D. – J.B.

Tekst je nastao kao deo projekta „Da se bolje razumemo“, koji Udruženje „Tim za razvoj i unapređenje društva“ i portal Odjek.rs sprovode uz podršku fondacije „Rekonstrukcija Ženski fond“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *