Meštani odali poštu nastradalima, brinu za svoju bezbednost

Meštani Mudrakovca okupili su se popodne na mestu gde su u četvrtak uveče poginula trojica sugrađana, njihovih komšija, prijatelja, rođaka, kako bi zapalili sveće i odali poštu. Nadležnima su poručili da se ne osećaju bezbedno i da bi na toj raskrsnici trebalo postaviti usporivače ili semafor. Na mestu nesreće bile su i porodice nastradalih, kojima su sugrađani izjavljivali saučešće.

Mudrakovac, protest
Potresne scene na mestu nesreće / FOTO: Odjek.rs

Ovoliki broj okupljenih građana pokazuje kako se osećamo, ovde je nebezbedno skroz, deca, unuci, ne mogu da pređu ulicu, pešački niko ne poštuje. Ovde se noću prave trke, ako ništa ne znače radar, policija, kazne, onda imamo troje mrtvih. Mislimo da je semafor jedino rešenje, videćemo šta će da kaže struka – rekao nam je Dragan Kotlajić (66), koji već četiri decenije živi u Mudrakovcu, nedaleko od mesta nesreće.

Jelenu Mitić (39) je ova situacija veoma potresla:

Porodice su ostale bez oca, sina, ovaj put je vrlo nebezbedan, stalno se dešavaju neke nesreće, ovo je već druga sa smrtnim ishodima….Imam sada strah, idem stalno u Lipovac kod majke i braće, moja deca voze bickle ovde, mnogo brinem i strahujem.

Ivica Urošević (43), takođe meštatin, kazao je da su se ljudi okupili kako bi, pre svega, zapalili sveće i odali poštu, ali i da su očekivali da će doći neko Gradske uprave da podeli tugu sa porodicama.

Meštani su za to da se uradi uporivač, svetlosna signalizacija ili semafor … Kontaktirali smo našu odbornicu, ona je na putu, uputila nas je na neke druge ljude. Takođe, preko društvenih mreža su svi obavešteni – objasnio je on.

Zbog velikog broja okupljenih policija je saobraćaj iz pravca Brusa preusmeravala na Mudrakovački put, dok se saobraćaj iz pravca Kruševca odvijao usporeno. Skup se završio oko 19 i 30.

Nesreća u kojoj su poginula trojica muškaraca, starih 28, 29 i 61 godinu, dogodila se u četvrtak, u 23 i 20, kada je I. S. (20) iz Aleksandrovca, vozeći audi, udario u ford fokus koji je skretao sa Bruskog na Mudrakovački put.

Mudrakovac, protest, Odjek.rs
Ivica Urošević / FOTO: Odjek.rs

Sumnja se, prema ranijim navodima policije, da se vozač audija kretao neprilagođenom brzinom.

Mudrakovac, protest, Odjek.rs
Meštani želeli da daju podršku porodicama postradalih / FOTO: Odjek.rs

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *