Meštani Ćelija blokirali put jer nemaju vodu!

Ćelije, blokada puta, Odjek.rs

Meštani Ćelija blokirali su popodne, od 17 do 18 časova, jednu traku magistralnog puta Kruševac – Brus i pravac koji sa tog puta vodi ka Aleksandrovcu, jer, kako tvrde, već tri meseca muče muku sa vodosnabdevanjem, a poslednja tri dana nemaju vodu.

– Mi već dva i po, tri meseca, nemamo vodu, odnosno čas imamo, čas nemamo. Celo selo Ćelije nema vodu za piće, u dva, tri dana puste jednu noć, onda pononvo nema, pa puste noć. Sada tri dana nismo imali vodu – kaže za portal Odjek.rs Biserka Tufegdžić (62), koja je učestvovala na ovom protestu.

Mesna zajednica, kako je dodala, ne reaguje zbog problema vodosnabdevanja, u Vodovodu im kažu da je mreža dotrajala:

Zovemo stalno Vodovod, ali ništa, nemaš vodu da se umiješ, da se okupaš, da spremiš ručak. Imam petoro unučadi, u selu ima više od 200 stanovnika, ne znamo više šta ćemo. Išli smo i u Gradsku upravu, rekli su da će da reše problem, ali ništa. Ovako nije bilo nikada. Dešavalo se da voda nestane pa dođe, ovo je sada previše – ispričala je ona.

Prema navodima okupljenih meštana celo selo je priključene na gradski vodvod, nemaju bunare, odnosno oni su ili poplavljeni ili zatrovani. Potvrđuju da Vodovod doteruje vodu u cisternama, ali da je ona praktično na ovim temperaturama neupotrebljiva za piće. Meštani Ćelija su odlučni da, ukoliko se njihov problem ne reši, sutra popodne blokiraju obe trake magistralnog puta Kruševac – Brus.

Portal Odjek.rs je u kruševačkom Vodovodu dobio informaciju da će odgovor u vezi sa ovim pitanjem dobiti sutra ujutru. Istovremeno je na naš mejl stiglo obaveštenje o tome da su u selu Ćelije postavljene cisterne sa pijaćom vodom na pet lokacija.

Inače, prema ranijoj informaciji iz Vodovoda, prosleđenoj medijima, problem u Ćelijama nastaje tokom letnjih meseci zbog porasta dnevnih temperatura, povećanja broja korisnika (vikendaša), prekomernog zalivanja bašta i punjenja bazena. Navedeno je da je Vodovod uložio značajne napore kako bi otklonio kvarove na toj liniji, ali da redovno vodosnabdevanje narušavaju i nelegalni, “divlji” priključci.

Kao mere koje preduzimaju navode postavljanje stacionarnih cisterni te nabavku novih pumpi, koja je u tom momentu bila u toku.

J.B.Foto: privatna arhiva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *