„Mentori na klik“- podrška studentima romske nacionalnosti

romani asvin

Udruženje „Romani Asvin“ pokrenulo je program vršnjačkog mentorstva za romske studente i studentkinje, „Mentori na klik“. Program će trajati do kraja avgusta i namenjen je učenicima četvrte godine srednje škole, brucošima i studentima od prve do treće godine osnovnih akademskih studija.

Studentima i studentkinjama na raspolaganju je 16 mentora sa tri univerziteta (Beograd, Novi Sad i Niš) koji su tu da korisnicima ovog programa pomognu prilikom studiranja, da sa njima podele svoje iskustvo u studiranju i sve informacije koje se odnose na studiranje romskih studenata i studentkinja.

Kako se navodi u saopštenju „Romani Asvin“, studenti mogu da biraju onog mentora koji odgovara njihovim potrebama, nezavisno od fakulteta koji studiraju. Rad mentora sprovodiće se i onlajn i u direktnom kontaktu, gde će mentori deliti sa studentima informacije koje se odnose na njihovo obrazovanje.

U okviru programa „Mentori na klik“ na sajtu „Romani Asvin“ www.romaniasvin.org na platformi „EDU INFO ROMA“ kreiran je program mentorstva gde će studenti i studentkinje samo jednim klikom moći da dođu do svog mentora.

Inače, Udruženje ,,Romani Asvin” bavi se uključivanjem, motivisanjem i informisanjem romske omladine u sistem obrazovanja, sa posebnim fokusom na visoko obrazovanje mladih Roma i Romkinja. „Romani Asvin“ predstavlja glas informisanja romske omladine.


D.P.

Foto: Fejsbuk stranica Udruženja Romani Asvin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *