Mali vodič kroz izbore: Određena biračka mesta za glasanje

Izbori, Odjek.rs

Na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima birači će na području Kruševca glasati na 132 biračka mesta, kao što je bilo i na prethodnim izborima.

Gradska izborna komisija je donela Odluku o određivanju biračkih mesta na području Kruševca, a prema navodima predsednika Gradske izborne komisije, Dragoljuba Arsića, izmene su neznatne u odnosu na prethodne izbore:

Za biracko mesto 79. u Đunisu  određena je nova prostorija za izbore, koja je ranije bila u mesnoj zajednici, a sada je u zgradi ambulante. Na biračkom mestu 120. u Ribarskoj Banji, određen je za izbore hol Specijalne bolnice, prvi ulaz. Urađeno je i ažuriranje pojedinih ulica na gradskom području u Kruševcu – naveo je Arsić za naš portal.

Inače, prema podacima Gradske izborne komisije, na lokalnim izborima održanim u junu 2020. godine ukupan broj birača na području Kruševca, upisanih u birački spisak bio je 106.940, dok je na parlamentarnim izborima 3. aprila 2022. godine ukupan broj upisanih birača u birački spisak bio 106.692.

Za predstojeće izbore građani i građanke do 1. decembra mogu da podnesu zahtev Gradskoj upravi za upis u birački spisak, odnosno promenu u biračkom spisku. Do 13. decembra je rok za podnošenje zahteva Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave za upis u birački spisak, odnosno promenu u biračkom spisku, ukoliko to nisu učinili do prethodnog roka.

J.B.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *