Letnja škola programiranja: Prijava do 14. juna

Fondacija Petlja, u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj i Ministarstvom prosvete po treći put organizuje Letnju školu programiranja koja će se održati u Sremskoj Mitrovici. Program je namenjen učenicima koji ove školske godine završavaju peti, šesti, sedmi ili osmi razred osnovne škole.

Polaznici će biti podeljeni u dve smene: od 6. do 14.jula i od 28. jula. do 5.avgusta, a nastava će biti organizovana u Mitrovačkoj gimnaziji. Stručni deo programa će i ove godine biti fokusiran na savladavanje važnih programerskih koncepata kroz rad u Pajtonovoj biblioteci za 2D grafiku Pajgejm.

Program se svake godine dopunjuje novim primerima i drugačijim predlozima projekata, što i starim polaznicima Letnje škole programiranja omogućuje novo iskustvo. Pored stručnog dela programa za polaznike će biti organizovana i predavanja stručnjaka iz IT industrije, kao i rekreativne aktivnosti poput izleta, kvizova i večeri društvenih igara. Radni jezik Letnje škole programiranja je srpski.

Zainteresovani treba da se prijave najkasnije 14. juna do 17:00 časova, popunjavanjem prijavnog formulara. Za pristup prijavnom formularu za polaznike mlađe od 15 godina potrebno je da, uz podršku roditelja ili staratelja, kreiraju dečiji nalog ili se uloguju na postojeći na portalu petlja.org.

Polaznicima sa navršenih 15 godina, pristup će biti omogućen uz regularan nalog na portalu. Upitnik koji se sastoji iz dva dela, pronaći će u prijavnom formularu. Prvi deo su u obavezi da popune sa roditeljem ili starateljem, bez obzira na godine. Drugi deo upitnika se tiče dosadašnjeg iskustva i motivacije, i neophodno je da ga kandidati popune samostalno.

Svi koji se budu prijavili dobiće mejl sa dodatnim informacijama i linkom ka testu znanja iz programiranja. Test će se raditi u tekstualnom programskom jeziku Pajton na Petljinoj platform. Testiranje će startovati 15. juna u 10 časova i trajaće do 17. juna u 10 časova kao završnom satnicom.

Fondacija Petlja zadržava pravo da organizuje i drugi krug testiranja, u formi u kojoj smatra da je potrebno, uključujući i mogućnost testiranja uživo, kao i da kandidate za koje se ispostavi da su prilikom testiranja prepisivali diskvalifikuje.

Broj mesta je ograničen na 100 polaznika, a raspoređeni su dve smene po 50 učesnika. Konačnu selekciju će obaviti komisija, a rang lista će biti formirana na osnovu rezultata testa, pokazane motivacije i zainteresovanosti za programiranje. U slučaju većeg broja prijava za isti termin, prednost pri izboru imaće bolje rangirani kandidati. Svi koji budu izabrani za pohađanje Letnje škole programiranja biće o tome obavešteni najkasnije do 24. juna.

Smeštaj i ishrana na bazi punog pansiona su besplatni, dok troškove prevoza snose roditelji i staratelji. Polaznici će biti smešteni u Domu za učenike srednjih škola u Sremskoj Mitrovici.

Sva dodatna pitanja mogu se postaviti putem elektronske pošte: letnjaskola@mg.petlja.org

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *