Legendarni „Električni orgazam“ u petak u Kruševcu

Jedan od najpoznatijih rok sastava sa ovih prostora, legendarni „Električni orgazam“, u okviru jesenje mini turneje kojom obeležava 40 godina od objavljivanja svog trećeg albuma Les chansones populaires”, nastupiće ovog petka (20. oktobra) u Basement baru u Kruševcu, od 21 sat.

Pored odabranih pesama sa albuma „Les chansones populaires”, kruševačka publika imaće priliku da čuje i hitove uz koje su odrastale generacije poklonika rok muzike na ovim prostorima, poput „Igra rokenrol cela Jugoslavija”, „Zlatni papagaj”, „Bejbe ti nisi tu”, „Da si tako jaka”, „Nebo”, „Svečane bele košulje”, „Seks, droga, nasilje i strah”, „Ne postojim”…

Ulaznice se prodaju u Basement baru (Majke Jugovića 11), cena je 1.300 dinara, a na dan koncerta, ukoliko ne budu rasprodate ranije, ulaznice će koštati 1.500 dinara.

„Električni orgazam“ je u Kruševcu nastupio prošle godine, kada su zbog velikog interesovanja, rasprodata dva koncerta.

Podsećamo, ovaj rok bend osnovan je u januaru 1980.godine, nakon koncerta grupe Leb i sol. Srđan Gojković Gile, Ljubomir Jovanović Jovec i orguljaš Ljubomir Đukić su u kafani „Mornar“ došli na ideju da osnuju bend u kojem je Gile trebalo da svira gitaru i peva, a Jovec da bude za bubnjevima. Prvi nastup imali su polovinom 1980. godine i na tom koncertu nastupili su u sastavu Gile (gitara), Ljuba (klavijature), Jovec (bubnjevi), Goran Sinadinović (gitara) i Marina Vulić (bas). Početkom 1981. godine uz grupe Idoli i Šarlo akrobata snimili su LP „ Paket aranžman“, na kome su bili zastupljeni sa pesmama „Krokodili dolaze“, Zlatni papagaj“ i „Vi“. Prvi su od beogradskog novotalasnog trija snimili debi album.

D.P.

Foto: Nemanja Đorđević

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *