“Kulturociklin” i “Aska” nižu nagrade

Kulturociklin, Odjek.rs

Na nedavno održanom međunarodnom festivalu 66. “Majske igre” u Bečeju naš Kulturociklin osvojio je dve nagrade.

Stručni žiri u sastavu Hana Selimović, Sanja Marković i Arpad Mesaroš dodelio je
Bronzanog paža – Kulturociklinu iz Kruševca za predstavu “Aska – Igra za život”, a Ivanu Dimitrijeviću pripala je nagrada za najbolju glavnu mušku uloga u pomenutoj predstavi.

Rad na komadu “Aska – Igra za život” započeli su u novembru i u pitanju je projekat zasnovan na neverbalnom teatru, a njegovu vrednost potvrđuju upravo osvojene nagrade.

Inače, “Kulturociklin” kao neformalna umetnička inicijativa nastala je iz ideje da se mladima omogući alternativni pristup umetničkom obrazovanju, postoji već šest godina. Program obuhvata radionice, laboratorije i naučno – istraživački rad o kreativnoj drami. Umetnički voditelj “Kulturociklina” je Sandra Maksimović, master profesor srpskog jezika i književnosti, pisac, dramski pedagog.

Kulturociklin,Odjek.rs
Momenat iz predstave “Aska – Igra za život”,/Foto: Facebook Kulturociklin

Reakcije na rad i postojanje ove neformalne grupe su sjajne o čemu govore i brojne nagrade. Učestvovali su na preko dvadeset festivala, sa kojih nose više od četrdeset nagrada.

Posebnih uslova, da bi neko bi  deo “Kulturociklina”, nema sem dobre volje i želje da se zaista uključe. Nemaju audicije i svako se, kao što je i bio slučaj do sada, bez ikakvog glumačkog iskustva može uključiti u rad grupe.

M.M.D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *