Kuda na odmor ovog leta, koliko cene utiču na izbor destinacije?

Kruševljani najviše letuju u Grckoj i Crnoj Gori. Pojedini aranžmani za letovanje u Grčkoj, iako skuplji nego lane, rasprodati su jos u novembru.  

Naši sugrađani kao i prethodnih godina najvise letuju u Grckoj i Crnoj Gori, traže se i Turska, Egipat, Tunis, Španija, a ove godine malo više se i Italija – navodi za naš portal Marija Memet Dajčić, vlasnica turističke agencije Meda travel.

Rane rezervacije su najbolji način da uštedimo na letovanju, a popularne first minute ponude, kreću već u zimskim mesecima.

Naš savet je da je najbolje rezervisati letovanje odmah po objavljivanju ponuda, po “prvim” cenama. Tako rade iskusni putnici – kažu u Meda travelu, uz napomenu da se rani buking, uz druge pogodnosti, pogotovo isplati kada su u pitanju skuplji aranžmani. 

Dobra prilika da se nešto povoljnije rezervišu aranžmani je i čuveni sajamski popust u februaru mesecu, kada se održava i Sajam turizma u Beogradu. Većina najatraktivnijih destinacija tada je i rasporodata.

Na pitanje šta je turistima najvažnije pri odabiru destinacije, u Meda travelu kažu da je to, nažalost, cena:

Voleli bismo da je drugačije, ali vrlo često je našim turistima presudna cena. Ako bismo upoređivali cene sa cenama pre korone letovanje u Grčkoj je poskupelo i do četiri puta, što složićete se nije malo. U odnosu na prošlu godinu aranžmani su poskupeli čak duplo. Letovanje u Paraliji za četvoročlanu porodicu sa prevozom u apartmanskom smeštaju, u sezoni košta između 900 i 1100 eura, dok za Tasos treba izdvojiti od 1300 do 1500 eura.

Svim putnicima savetuju uplatu putnog zdravstvenog osiguranja, a kao svoju najinteresantniju ponudu izdvajaju:

Kao i prethodnih sezona to je Hotel “Lovcen” u Sutomoru. Jedno od omiljenih letovališta Kruševljana, Hotel ima u ponudi polu ili pun pansion i omogućiće vam pravi odmor. Početkom godine ponovo su krenuli radovi na renoviranju Sutomora i to postaje jedno od najlepših letovališta i omiljeno naših sugrađana – navode u ovoj poznatoj kruševačkoj agenciji.

Zorica Stošić već godinama letuje u Crnoj Gori. Kaže da je njen izbor i ove godine Sutomore, Hotel “Lovćen”, jer ono što je dobro ne treba menjati. Zorica nam je ispričala da je zadovoljna cenom letovanja, jer u okviru aranžmana ima obezbeđenu i hranu i smeštaj.

Miljana Miladinović već više od deceniju, kako nam je ispričala, letuje u Grčkoj, u divnom Stavrosu i dodaje da je i ove godine destinacija ista:

Cene nisu loše, naravno da bi svi voleli da budu što niže, ali kada rezervišete ne vreme i to u pravoj agenciji, uvek se isplati. Sa porodicom letujem i putujem preko agencije “Meda travel” iz Kruševca.  Saradnja koja traje skoro, preko 10 godina, pruža obostrano zadovoljstvo. Što je najvažnije stvaraju se najlepše uspomene, koje se pamte celog života. Lično smatram da su putovanja i naravno, letovanja bogatstvo koje oplemenjuje i duhovno i fizički. Nema lepše stvari od porodičnih putovanja – zaključila je Miljana.

Obično letujemo u Grčkoj kazala nam je Ana Pržulj i dodala da je izbor njene porodice ove godine ostrvo Tasos:

Ove godine je to ostrvo Tasos, Limenas. Inače, oduševljeni smo Pargom i Krfom. Tamo smo bili već par puta i sigurno ćemo se vratiti ponovo. Nezgodno je samo što su ta mesta malo udaljena, sve ostalo je savršeno. Olimpska regija – bili, videli i nikad više. Rezervisali smo za sam početak jula, dok nije još jek sezone. A što se tiče poskupljenja, radimo tri posla muž i ja i ne stižemo da razmišljamo tome. Volela bih da nije tako.

M.M.D.

Foto: unsplash i privatna arhiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *