Kuća Simića: Učestvujte u izložbi posvećenoj haljinama i asesoarima

kuća simića, odijek.rs

“Mala lila haljina ili moda je promenljiva, stil je večan” naziv je izložbe koja će u Kući Simića biti prikazana krajem jeseni. Poziv za učešće otvoren je za sve sugrađanke koje u svojim ormarima imaju haljinu ili neki modni detalj koji prati zanimljiva priča. Rok za dostavljanje je kraj septembra.

Haljina izložba, odjek.rs

Izložba u pripremi posvećena je haljinama i modnim detaljima od prve polovine dvadesetog veka do danas, a sugrađanke koje žele da pomalo zaboravljen odevni predmet iz njihovog ormara bude deo ove postavke, to mogu učiniti slanjem fotografija svojih haljina i asesoara na mejl kucasimica@gmail.com, uz nekoliko reči o poreklu, nabavci ili nekom zanimljivom detalju vezanom za te odevne predmete. Takođe, odabrane primerke mogu doneti direktno u Kuću Simića.

“Mala lila haljina ili moda je promenljiva, stil je večan” još jedna je u nizu interaktivnih izložba koju već tradicionalno organizuje Kuća Simića, sa ciljem predstavljanja Kruševca kroz istoriju. Uključujući lokalnu zajednicu, ova ustanova kulture do sada je organizovala brojne izložbe na kojima su sugrađani donosili stare fotografije, recepte, igračke i druge predmete sačuvane od zaborava.

D.P.

Foto: Zorana Drašković

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *